Quiches: 15x verrassen met hartverwarmende quiche
22 mrt 2024
Niemand kan weerstaan aan een smakelijke quiche, zeker niet op regenachtige dagen zoals vandaag. Wedden dat iedereen zich naar z’n stoel rept als je een van deze toppers op tafel zet?
Je vindt quiche in alle maten, vormen en soorten, maar van één ding ben je altijd zeker: quiches zijn overheerlijk! Werk je koelkastrestjes weg, kies je lievelingsingrediënten of ga eens voor een extra feestelijke. Het resultaat is altijd hartverwarmend.
Enkele smaakvolle tips
- Quiches kun je maken van kruimel– of bladerdeeg. Bak het deeg altijd eerst ‘blind voor‘.
- Kaasliefhebbers doen er goed aan om een laagje geraspte kaas op het deeg te strooien, vooraleer ze de groenten erop leggen. Simpel, maar héél lekker!
- Ga voor een metalen taartvorm en geen vuurvaste ovenschaal. Metaal geleidt de warmte beter, waardoor je een krokantere bodem krijgt.
- Vul de quiche niet helemaal tot bovenaan. Laat nog 0,5 à 1 cm van het deeg vrij, want het zal nog krimpen.
15x het lekkerste recept voor quiche
Laat je nog meer inspireren:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!