Quiche: 15x verrassen met hartverwarmende quiches

Quiche: 15x verrassen met hartverwarmende quiches

Niemand kan weerstaan aan een smakelijke quiche, zeker niet op regenachtige dagen zoals vandaag. Wedden dat iedereen zich naar z’n stoel rept als je een van deze toppers op tafel zet?

Je vindt ze in alle maten, vormen en soorten, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn overheerlijk! Werk je koelkastrestjes weg, kies je lievelingsingrediënten of ga eens voor een extra feestelijke. Het resultaat is altijd hartverwarmend.

Enkele smaakvolle tips

  • Quiches kun je maken van kruimel– of bladerdeeg. Bak bladerdeeg altijd eerst ‘blind voor’. Lees hier hoe je dit best doet.
  • Bladerdeeg kun je niet alleen als bodem gebruiken, maar ook als deksel bij een  ‘pie’: dit zijn typisch Britse hartige taarten gevuld met een stoofpotje en bedekt met een krokant korstje.
  • Ga voor een metalen taartvorm en geen vuurvaste ovenschaal. Metaal geleidt de warmte beter, waardoor je een krokantere bodem krijgt. Hier vind je nog meer tips om een krokante bodem te krijgen.
  • Gebruik voor de afwerking wat streepjes bladerdeeg. Leg ze in een leuk patroon op de bovenkant.

Recepten

Nog niet gevonden wat je zocht? Dan is dit misschien iets voor jou!

 

Laat je nog meer inspireren

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)