Spruitjes klaarmaken: 15 heerlijke recepten

Sommigen zijn gek op spruitjes, anderen dénken er nog niet aan om ze op tafel te zetten. In het buitenland worden ze nochtans helemaal gek van onze ‘choux de Bruxelles’. Met deze tips wordt spruitjes klaarmaken kinderspel!

Spruitjes klaarmaken: onze tips

  1. Geen fan van die typische koolsmaak? Ga dan voor kleintjes. Grote spruiten zijn namelijk krachtiger van smaak.
  2. Het kontje is het bitterste en hardste gedeelte van de spruit. Snij het eraf en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Spoel de spruitjes daarna even af onder de kraan.
  3. Maak een kruisje in de onderkant en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Als je je spruitjes liever stoomt, onthoud dan wel dat ze hun koolsmaak beter bewaren.
  4. Als je een stukje ui of brood aan het kookvocht toevoegt, heb je geen last van de typische geur in huis en zijn de kooltjes lichter verteerbaar. Je kunt ook een scheut melk meekoken om de geur tegen te gaan en de typische smaak wat te temperen. Ideaal voor kinderen.
  5. Spruitjes met spek is niet voor niets een klassieker in de keuken. De zoute smaak van de spekjes past perfect bij de koolsmaak en vermindert de intensiteit ervan.
  6. Combineer spruitjes met zoetere smaken zoals ui, pompoen en zoete aardappel. Superlekkere combinaties!

Lekkere recepten met spruitjes

Nog meer smullen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content