
Zelf (gezouten) karamelsaus maken: zo maak je het
09 Nov 2019
Ingrediënten voor karamelsaus
- 100 g suiker
- 50 ml water
- 50 ml room
- 35 g gezouten boter
- 1/4 kl grot zeezout
Bereidingswijze
- Doe de suiker en het water in een steelpannetje, en zet op een matig vuur. Laat de suiker nu rustig smelten in het water en hou het goed in de gaten. Het geheel zal na een paar minuutjes beginnen te koken, en dan kan het snel gaan.
- Zodra de suiker begint te karameliseren en de gewenste kleur heeft gekregen, voeg je de boter toe.
- Haal het pannetje nu van het vuur en voeg al roerend de room toe.
- Wil je gezouten karamelsaus maken? Doe dan nu ook een flink snuifje zout in je saus.
Meer lekkers
- 15 overheerlijke gebakjes met soezendeeg
- Dit is de reden waarom je zoveel zin hebt in zout eten
- Zelf bakken: 15 overheerlijke koekjes met chocolade
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!