Zelf (gezouten) karamelsaus maken: zo maak je het

Zelf (gezouten) karamelsaus maken: zo maak je het
Getty Images

Zelf (gezouten) karamelsaus maken is heus niet zo moeilijk als je zou denken. We zetten het graag eventjes op een rijtje hoe je die overheerlijke saus maakt! 

Ingrediënten voor karamelsaus

  • 100 g suiker
  • 50 ml water
  • 50 ml room
  • 35 g gezouten boter
  • 1/4 kl grot zeezout

Bereidingswijze

  1. Doe de suiker en het water in een steelpannetje, en zet op een matig vuur. Laat de suiker nu rustig smelten in het water en hou het goed in de gaten. Het geheel zal na een paar minuutjes beginnen te koken, en dan kan het snel gaan.
  2. Zodra de suiker begint te karameliseren en de gewenste kleur heeft gekregen, voeg je de boter toe.
  3. Haal het pannetje nu van het vuur en voeg al roerend de room toe.
  4. Wil je gezouten karamelsaus maken? Doe dan nu ook een flink snuifje zout in je saus.

Meer lekkers

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)