10x koken met diepvriesvis: goedkoper, gezond én duurzaam

Over diepvriesvis doen er nog heel wat misvattingen de ronde, waardoor het wordt gezien als een minderwaardig alternatief voor verse vis. Maar niets is minder waar. Koken met diepvriesvis is net praktischer, budgetvriendelijker én je boet niet in op smaak, kwaliteit of voedzaamheid. 

Uit een recente studie van onderzoeksbureau iVox, in opdracht van Iglo, bleek dat slechts 18% van de ondervraagden de aanbevolen twee porties vis per week at. Verse vis werd gezien als te duur, te moeilijk om in huis te halen of te lastig om klaar te maken. Al die struikelblokken zijn makkelijk te vermijden met diepvriesvis.

Koken met diepvriesvis

Diepvriesvis hoef je niet altijd eerst te laten ontdooien, al is het wel aan te raden. Zeker wanneer je ‘m wilt bakken of grillen. Laat ‘m in de koelkast ontdooien en dep ‘m vervolgens goed droog. Zo krijg je gegarandeerd nog een lekker krokant korstje!

Waarom diepvriesvis een goed idee is

De voedzaamheid van diepvriesvis is niet ondergeschikt aan die van verse vis. Diepvriesvis wordt namelijk direct na vangst ingevroren waardoor het afbraakproces van de voedingswaarden stopt. Zo blijven de voedingsstoffen behouden. Dat geldt bovendien ook bij andere diepvriesproducten, zoals diepvriesfruit.

Bovendien is het zeer makkelijk om thuis aan de slag te gaan met diepvriesvis. Geen gedoe om vis te fileren, schoonmaken en snijden. Maar simpelweg de porties laten ontdooien en dan stomen, bakken of grillen. Makkelijk, gezond én snel dus.

Duurzaamheid primeert

duurzaam gevangen vis

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de duurzaamheid van de visvangst. Zo begint deze week de Bewuste Visweek, waarin duurzaam gevangen vis in de spotlight komt te staan. Door te kiezen voor vis met het groene ASC- of blauwe MSC-keurmerk draag jij namelijk bij aan de duurzaamheid van de visconsumptie.

Voor wie exact wil weten waar zijn vis vandaan komt, lanceerde Iglo ‘Vis doet goed‘, een platform waarop alle informatie van die vis te vinden is.  Zo kun je bijvoorbeeld via de trackingfunctie de herkomst van je diepvriesvis nagaan.

Meer lekkers met vis

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content