5x ontspannende thee voor een goede nachtrust

5x ontspannende thee voor een goede nachtrust

Een deugddoend kopje thee in de zetel na een drukke dag? Heerlijk! Zeker met een goed boek of jouw favoriete serie op tv. Wil je echt optimaal ontspannen voor je in bed kruipt? Deze soorten thee zullen voor een goede nachtrust zorgen!

Deze soorten thee hebben een goede invloed op de nachtrust

Uiteraard kiezen we voor een thee zonder cafeïne, maar wel op basis van pure kruiden. Er zijn tal van kruiden met een rustgevend effect. Denk maar aan munt, lavendel, kamille of valeriaan.

Meer munt

Je kunt gezellig je eigen thee maken met kokend water, munt uit de tuin en wat honing. In het tuincentrum vind je verschillende soorten zoals chocolademunt, pepermunt en onze lieveling, ananasmunt.

thee slapen

Kies je liever voor een builtje, probeer dan Clipper snore & peace. Een sterk smakende kruidenthee met kamille, groene munt, citroengras, meidoorn, lindebloesem, oranjebloesem en valeriaan.

In deze thee proef je vooral de munt naast de kruiden. Rustgevend en verfrissend: ideaal voor het slapengaan.

 

Meer lavendel

De geur van lavendel doet ons niet alleen spontaan wegdromen naar zalige vakanties, maar werkt ook rustgevend en helpt dus ook bij slaapproblemen. Bij Holland & Barret vind je bijvoorbeeld een mix van lavendel en kamille: ‘Evening Dream’ van iDo!.

Tip: zet ook eens een lavendelplantje op je nachtkastje voor een extra ontspannende nacht.

Meer citroenmelisse

thee goede nachtrustCitroenmelisse staat bekend als een kalmerend kruid dat al sinds de oudheid wordt gebruikt om spieren te ontspannen. Het werkt dan ook licht slaapbevorderend.

Good Night Kiss‘ van Special T. is een heerlijke theemengeling van citroenmelisse, lindebloesem, rozenblaadjes en vanille, en zónder theïne. Geniet ‘s avonds van zo’n kopje thee en laat die goede nachtrust maar komen.

Meer haverbloem

theeslapenHaverbloem bevat herstellende en kalmerende eigenschappen, en wordt gebruikt om zenuwen te kalmeren. In combinatie met lavendel en limoenbloesem krijg je een ontspannende en relaxerende thee die je nachtrust ten goede komt.

Pukka ‘Night time‘ bestaat voor 30% uit haverbloem en is een aanrader. Eén kopje thee doet wonderen voor je nachtrust.

Meer valeriaan

slapen thee nachtrustValeriaan wordt al van oudsher gebruikt om mensen beter te laten slapen door zijn relaxerende werking. Het zou ook helpen om buikkrampen, menstruatiepijn en spierkrampen te verzachten.

Zo is er bijvoorbeeld ‘Dreams Come True‘ van Natural Temptation, een 100% biologische kruidenthee op basis van rustgevende kamille, rooibos en valeriaan.

 

Je vindt deze theesoorten in je supermarkt of kruidenierszaak.

Je eigen kruidenmix maken

Op zich al ontspannend: je eigen kruidenmengeling samenstellen. Deze samenstelling werkt prima als ritueeltje voor het slapengaan:

  • twee delen hop
  • twee delen valeriaan
  • een deel sint-janskruid
  • een deel kamille
  • een deel meidoorn

Meng door elkaar en giet op 20 gram van het mengsel een halve liter komend water en laat tien minuten trekken. Giet de thee door een zeefje en drink ‘s avonds een of twee kopjes, eventueel met honing.

Slaap zacht…

Meer leuke thee-artikels

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)