the parmesan cheese on cutting board; Shutterstock ID 316459229

De lekkerste recepten met Italiaanse kaas

Door De Redactie

Loopt het water jou ook in de mond bij de gedachte aan mozzarella, parmezaan, of ricotta? Toegegeven: wij smélten voor deze kaasjes!

Mozzarella

Wie houdt er niet van smeuïge mozzarella? Deze populaire kaas is lekker puur (met bijvoorbeeld tomaat, basilicum, peper en zout), maar is ook goddelijk in warme gerechten. Zo smelt hij heerlijk weg in je lasagne.

 

Parmezaan

Parmezaanse kaas is vaak dé finishing touch in je gerechten: geraspt geeft hij een simpele salade meteen dát tikje meer, en ook als korstje op je ovenschotel doet hij het goed.

 

Mascarpone

De boterachtige smaak van deze volle kaas uit Lombardije doet het goed in desserts. Denk maar aan de bekende tiramisu of cheesecake. Probeer mascarpone toch ook eens in hartige gerechten: als sausje bij spinazie, of om een risotto lekker smeuïg te maken.

 

 

Ricotta

Ri-cotta, betekent letterlijk: dubbel gekookt. En dat is exact hoe dit kaasje gemaakt wordt: de wei (die overblijft na het maken van bijvoorbeeld mozzarella) wordt 2 keer gekookt. Wat overblijft is een frisse, witte kaas met milde smaak. Ideaal in de ravioli of cannelloni! Wist je trouwens dat ricotta een heel lichte kaas is die lief is voor je lijn? In tegenstelling tot andere kazen, heeft dit kaasje een vetpercentage tussen 5 en 30%.

Meer lekkers

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."