filodeeg zoete gerechten desserts

8 goddelijke desserts met filodeeg

Je kent filodeeg ongetwijfeld van de typisch Griekse lekkernij spanakopito (spinazietaart), maar wist je dat je ook de lekkerste desserts kunt maken met filodeeg? Laat je inspireren!

Hoewel filodeeg absoluut niet moeilijk is om te maken, kopen we het meestal kant-en-klaar. Omdat het goedkoop is, en zo ontzettend handig. Wil je het toch een keertje zelf maken?

Dit heb je nodig om zelf filodeeg te maken

  • 1 ei
  • 1 el azijn
  • 3 dl lauw water
  • 600 g tarwebloem
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout

Zo maak je het:

  • Roer het ei los in een kom.
  • Voeg de azijn en het water toe en meng goed.
  • Zeef de bloem in een kom en kneed het geheel stevig tot een soepel deeg. Laat het deeg 10 minuten rusten. Strooi wat bloem op het werkvlak en leg er het deeg op.
  • Verdeel in balletjes. Strooi wat bloem over een balletje en rol het uit met een deegroller tot een flinterdun vel. Doe hetzelfde met de andere balletjes. Leg op elk vel filodeeg een vel bakpapier, zodat ze niet aan elkaar kunnen kleven.

Desserts met filodeeg

Ook lekker:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."