Lekker
8 goddelijke desserts met filodeeg
Hoewel filodeeg absoluut niet moeilijk is om te maken, kopen we het meestal kant-en-klaar. Omdat het goedkoop is, en zo ontzettend handig. Wil je het toch een keertje zelf maken? Dat doe je zo:
Dit heb je nodig:
- 1 ei
- 1 el azijn
- 3 dl lauw water
- 600 g tarwebloem
- 1 el olijfolie
- 1 tl zout
Zo maak je het:
- Roer het ei los in een kom.
- Voeg de azijn en het water toe en meng goed.
- Zeef de bloem in een kom en kneed het geheel stevig tot een soepel deeg. Laat het deeg 10 minuten rusten. Strooi wat bloem op het werkvlak en leg er het deeg op.
- Verdeel in balletjes. Strooi wat bloem over een balletje en rol het uit met een deegroller tot een flinterdun vel. Doe hetzelfde met de andere balletjes. Leg op elk vel filodeeg een vel bakpapier, zodat ze niet aan elkaar kunnen kleven.
Mmm, en dan nu het echte werk!
Ook lekker:
- Weekendtip: zelf rabarbercompote maken
- Deze gezonde, hemelse pannenkoekjes maak je met slechts 2 ingrediënten
- Supersnelle en lekkere brownies met slechts drie ingrediënten
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!
Lees verder na de reclame
Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)