8 goddelijke desserts met filodeeg

8 goddelijke desserts met filodeeg

Je kent filodeeg ongetwijfeld van de typisch Griekse lekkernij spanakopito (spinazietaart), maar wist je dat je er ook in zoete bereidingen heerlijk mee aan de slag kunt?

Hoewel filodeeg absoluut niet moeilijk is om te maken, kopen we het meestal kant-en-klaar. Omdat het goedkoop is, en zo ontzettend handig. Wil je het toch een keertje zelf maken? Dat doe je zo:

Dit heb je nodig:

  • 1 ei
  • 1 el azijn
  • 3 dl lauw water
  • 600 g tarwebloem
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout

Zo maak je het:

  • Roer het ei los in een kom.
  • Voeg de azijn en het water toe en meng goed.
  • Zeef de bloem in een kom en kneed het geheel stevig tot een soepel deeg. Laat het deeg 10 minuten rusten. Strooi wat bloem op het werkvlak en leg er het deeg op.
  • Verdeel in balletjes. Strooi wat bloem over een balletje en rol het uit met een deegroller tot een flinterdun vel. Doe hetzelfde met de andere balletjes. Leg op elk vel filodeeg een vel bakpapier, zodat ze niet aan elkaar kunnen kleven.

Libelle tip!

Geen betere manier om je deeg flinterdun te rollen dan met de deegroller uit de Libelle Lekker Shop. Extra fijn: je kunt ‘m personaliseren met een lief tekstje of je naam. Ideaal om cadeau te doen aan je taartverslaafde mama, je keukentalent van een broer of jezelf, natuurlijk!

De gepersonaliseerde deegroller (€ 24,95 – klik hier voor meer informatie)

Mmm, en dan nu het echte werk!

 

Ook lekker:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)