Lief voor je lijn: 5 brunch-ideeën (mét Weight Watchers Smartpoints )

Zondagochtend langzaamaan ontwaken en daarna heerlijk lang tafelen tot de middag. Klinkt als muziek in de oren. Maar wanneer je op je lijn let, hoor je ook hier en daar alarmbelletjes rinkelen. Niet nodig, want deze vijf lekkere brunch-ideeën passen perfect in een Weight Watchers-schema. 

Roerei met rucola (5 smartpoints)

Dit heb je nodig (voor 1 persoon):

  • 1 handvol kerstomaten
  • 1koffielepel olie
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel magere melk
  • peper en zout
  • 1 eetlepel gehakte verse basilicum
  • een handvol rucola

Zo maak je het

  • Snij de kerstomaten in kwartjes. Verhit de olie in een pan en bak de tomaten kort. Kluts de eieren met de melk en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de eieren bij de tomaten en laat al roerend, gedurende ca. 5 minuten, stollen. Voeg de basilicum toe. Serveer het roerei met de rucola.

Broodje met kip en ei (6 smartpoints)

Dit heb je nodig (voor 1 persoon):

  • 1 ei
  • een half bosje radijzen
  • 1/4 komkommer
  • 2 sneden volkorenbrood
  • 1 koffielepel light roomkaas
  • 1 koffielepel mosterd
  • 60 gram kippenwit

Zo maak je het

  • Kook het ei hard. Snij radijsjes, komkommer en ei in plakjes. Bestrijk het brood met roomkaas en mosterd en halveer.
  • Beleg de ene helft met kipfilet, radijs, komkommer en ei. Leg de andere helft erop. Eet met de rest van de radijsjes, de komkommer en het ei.

Brunchbrood met frambozenplattekaas (5 smartpoints)

Dit heb je nodig (voor 20 porties):

  • 200 ml magere melk
  • 60 gram plantaardige minarine
  • 530 gram bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 90 gram kristalsuiker
  • 1 middelgrote citroen
  • halve koffielepel zout
  • 2 eieren
  • 250 gram bevroren frambozen
  • 500 gram plattekaas, natuur (0% vet)
  • 1 zakje vanillesuiker

Zo maak je het

  • Verwarm 200 ml magere melk en smelt daarin 60 g minarine. Meng 500 g bloem en 1 zakje droge gist in een grote kom. Voeg 60 g suiker, 1 eetlepel citroenrasp, ½ koffielepel zout, 2 eieren en het minarinemengsel toe en kneed met de deeghaken van een mixer tot een glad deeg. Laat ca. 1 uur afgedekt op een warme plek rijzen.
  • Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 3 even grote porties. Rol deze op een met 2 eetlepels bloem bestoven werkvlak uit tot strengen van ca. 50 cm en maak er een vlecht van. Leg daarna op een met bakpapier beklede bakplaat, vorm tot een ronde krans en druk de uiteinden daarbij samen. Laat de krans afgedekt ca. 15 minuten rijzen.
  • Bak de krans ca. 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Laat afkoelen op een rooster. Laat 250 g bevroren frambozen ontdooien. Meng met 500 g magere plattekaas, 2 eetlepels suiker en 1 zakje vanillesuiker. Snij de krans in plakken en serveer met de frambozenplattekaas.

Exotische smoothie (3 smartpoints)

Dit heb je nodig (voor 5 porties):

  • 750 gram mengeling van exotisch fruit (ananas, mango, passievrucht)
  • 250 gram magere yoghurt
  • 150 ml halfvolle kefir
  • 2 eetlepels witte suiker
  • 1 koffielepel munt

Zo maak je het

  • Mix het exotische fruit met de yoghurt, de kefir en de suiker. Gebruik hiervoor een geschikte (staaf)mixer of blender.
  • Garneer de smoothie met verse munt en stukjes vers fruit.

Choco-deluxe muffins (10 smartpoints)

Dit heb je nodig (voor 6 porties):

  • 60 gram bittere chocolade
  • 60 gram margarine, 60% vet
  • 40 gram kristalsuiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 75 ml magere melk
  • 70 gram bloem
  • 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 6 koffielepels chocopasta

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de pure chocolade grof en hou 1 koffielepel apart. Klop de vloeibare margarine met de suiker en het zout schuimig. Klop nadien het ei en de melk erdoor. Meng de bloem met het cacaopoeder en het bakpoeder en klop er kort door.
  • Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes. Schep de helft van het beslag erin en strooi de chocolade in het midden. Schep de rest van het beslag erop. Bak de muffins ca. 20-25 minuten in de oven. Haal de muffins uit de oven en laat licht afkoelen. Garneer met chocoladepasta en de rest van de chocolade. Serveer de muffins nog warm.

Smakelijk!

Meer ontdekken:

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."