3x verrukkelijke veggiegerechtjes (mét Weight Watchers Smartpoints)

3x verrukkelijke veggiegerechtjes (mét Weight Watchers Smartpoints)
http://blogtoscano.altervista.org/food.jpg

Belgen zijn fervente vleeseters. Vaak eten we tot het driedubbele van de aanbevolen hoeveelheid (100 gram/dag). Wanneer je vlees of vis consequent vaker vervangt door extra groenten, raak je die extra kilootjes veel makkelijker kwijt. Deze drie slanke gerechtjes (met Weight Watchers Smartpoints waarde) zetten je alvast goed op weg:

Pastinaaksoep met roomkaas

8 Smartpoints per persoon

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 600 g pastinaak
  • 200 g sjalotten
  • 4 keizerbroodjes maan-lijnzaad
  • 200 g light verse kaas
  • 1 bakje vers basilicum
  • 1 bakje verse kervel
  • 2 tl olie
  • 1 groentebouillonblokje
  • zout en zwarte peper

Zo maak je het:

  1. Spoel de pastinaken, schillen mag maar hoeft niet, en snij in blokjes. Pel de sjalotten en snipper grof.
  2. Verhit de olie in een pot en stoof de sjalot aan samen met de pastinaken. Laat zo’n 5 minuten stoven.
  3. Voeg de bouillon toe, laat nog enkele minuten stoven en giet er dan ongeveer 900 ml water bij.
  4. Breng aan de kook en laat onder deksel sudderen tot de groenten beetgaar zijn, ongeveer 10 min.
  5. Haal de pot van het vuur en mix de soep glad.
  6. Voeg de roomkaas toe.
  7. Hak de kervel grof en het basilicum fijn en meng onder soep.
  8. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met een snufje zout en zwarte peper. Zet de pot terug op het vuur en breng terug tot net tegen het kookpunt.
  9. Verdeel de soep over kommetjes en serveer met het brood.

Savooikoolkoekjes met bospaddenstoelen

7 Smartpoints per persoon

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 600 g aardappelen
  • 1 savooikool
  • 500 g bospaddenstoelen
  • 2 eieren
  • 100 g sjalot
  • 125 ml extra light room 4%*
  • 4 tl olie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el aardappelzetmeel
  • snufje nootmuskaat
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • zout en zwarte peper

Zo maak je het:

  1. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze in zo’n 15 minuten beetgaar.
  2. Maak de savooikool schoon en snij in repen.
  3. Los ½ groentebouillonblokje op in zo’n 300 ml water en kook de kool zo’n 15 minuten tot beetgaar is.
  4. Pureer de helft van de kool samen met de bouillon en de aardappelen, de rest van reepjes savooikool laat je heel. Laat even afkoelen.
  5. Borstel intussen de bospaddenstoelen schoon en halveer. Pel de sjalot en snipper fijn.
  6. Meng de savooikoolpuree met de savooikoolrepen.
  7. Roer de eieren en het aardappelzetmeel erdoor, breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zwarte peper en eventueel nog een snufje zout. Vorm er koekjes van.
  8. Verhit de olie in een pan en bak de savooikoolkoekjes ca. 5 minuten aan elke kant.
  9. Schep de koekjes uit de pan en houd ze even warm in aluminiumfolie.
  10. Bak de bospaddenstoelen samen met de sjalot in de pan van de koekjes. Van zodra de bospaddenstoelen mooi gebakken zijn voeg je de room toe samen met ongeveer 200 ml water.
  11. Kruid met de knoflook,  ½ groentebouillonblokje en breng verder op smaak met zwarte peper. Laat de saus enkele minuten sudderen.
  12. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de savooikoolkoekjes en paddenstoelen met de peterselie en serveer meteen.

Aardappelsoep met rucolapesto

13 Smartpoints per persoon

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 300 g zoete aardappel
  • 400 g aardappelen
  • 300 g wortelen
  • 100 g ui
  • 1 prei
  • 50 g rucola
  • 50 g bruine amandelen
  • 80 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 125 ml lichte zure room 15%
  • 2 tl olie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 tl oregano
  • snufje nootmuskaat
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • zout en zwarte peper

Zo maak je het:

  1. Kook de quinoa beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Schil de wortelen en snijd ze met een dunschiller in dunne linten. Halveer de kerstomaten en meng alles met de sojascheuten en de slablaadjes.
  3. Rooster het komijnzaad zonder vet in een pan. Voeg de olie toe en verwarm.
  4. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Meng het citroensap en de schil met de suiker en voeg toe aan de pan. Roer goed en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Meng de salade met de dressing. Schep om met de quinoa en verkruimel de feta erover.
  6. Hak de walnoten grof, strooi over de salade en serveer. Smakelijk!

 Ontdek nog meer goed in je vel-tips!

Bron: Weight Watchers. Beeld: Weight Watchers en Getty Images

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)