Liefhebbers van gin-tonic: dit moet je weten!

gin-tonic

Een frisse gin-tonic als zomers aperitief: het is intussen een klassieker. Maar wist je dat heel veel mensen nog steeds een cruciale fout maken?

Want blijkbaar is het not done om je – vaak dure – gin gewoon in de kast te bewaren of uit te stallen op een rek.

Ijskoud

Volgens Joanne Moore, meester-distilleerder van Greenall’s gin, is het net belangrijk om de gin zelf zo ijskoud mogelijk te serveren. Gin bewaar je dus het best in de koelkast. En omdat gin niet bevriest -omwille van het hoge alcoholpercentage- kun je ‘m gerust ook in de diepvriezer bewaren.

“Gin drink je liever niet op kamertemperatuur. Het neemt zoveel weg van de ideale gin&tonic-ervaring”, bepleit Moore. “De scherpe kantjes van de alcoholsmaak verdwijnen immers door de lage temperatuur, waardoor je meer geniet van de gin.”

Een plaatsje vrijmaken in de koelkast, dus!

Enkele voltreffers met gin:

(bron: goodhousekeeping)

Vorig artikel
4x slanke gerechten met gehakt
Volgend artikel
Mijn verhaal: Via een NIP-test ontdekte Eva dat ze een downkindje kreeg

Edgard & Cooper ontdekkingspakket vol lekkers voor je hond

Tijdens de zomermaanden verwennen we onszelf graag met een verse fruitsalade, cocktail of een heerlijke BBQ. Bij Shedeals vinden we dat ook je hond wel wat in de watten gelegd mag worden. Bestel daarom een GRATIS Edgard & Cooper ontdekkingspakket vol verse lekkernijen zoals brokjes van verse lam, een vlootje lams- en rundsvlees met appel en wortel. Wees er snel bij, want op = op!

gratis