gin-tonic
Homemade cucumber and mint lemonade in a glass on a blue wooden background.; Shutterstock ID 547844992

Liefhebbers van gin-tonic: dit moet je weten!

Een frisse gin-tonic als zomers aperitief: het is intussen een klassieker. Maar wist je dat heel veel mensen nog steeds een cruciale fout maken?

Want blijkbaar is het not done om je – vaak dure – gin gewoon in de kast te bewaren of uit te stallen op een rek.

Ijskoud

Volgens Joanne Moore, meester-distilleerder van Greenall’s gin, is het net belangrijk om de gin zelf zo ijskoud mogelijk te serveren. Gin bewaar je dus het best in de koelkast. En omdat gin niet bevriest -omwille van het hoge alcoholpercentage- kun je ‘m gerust ook in de diepvriezer bewaren.

“Gin drink je liever niet op kamertemperatuur. Het neemt zoveel weg van de ideale gin&tonic-ervaring”, bepleit Moore. “De scherpe kantjes van de alcoholsmaak verdwijnen immers door de lage temperatuur, waardoor je meer geniet van de gin.”

Een plaatsje vrijmaken in de koelkast, dus!

Enkele voltreffers met gin:

(bron: goodhousekeeping)

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."