Liefhebbers van gin-tonic: dit moet je weten!

gin-tonic

Een frisse gin-tonic als zomers aperitief: het is intussen een klassieker. Maar wist je dat heel veel mensen nog steeds een cruciale fout maken?

Want blijkbaar is het not done om je – vaak dure – gin gewoon in de kast te bewaren of uit te stallen op een rek.

Ijskoud

Volgens Joanne Moore, meester-distilleerder van Greenall’s gin, is het net belangrijk om de gin zelf zo ijskoud mogelijk te serveren. Gin bewaar je dus het best in de koelkast. En omdat gin niet bevriest -omwille van het hoge alcoholpercentage- kun je ‘m gerust ook in de diepvriezer bewaren.

“Gin drink je liever niet op kamertemperatuur. Het neemt zoveel weg van de ideale gin&tonic-ervaring”, bepleit Moore. “De scherpe kantjes van de alcoholsmaak verdwijnen immers door de lage temperatuur, waardoor je meer geniet van de gin.”

Een plaatsje vrijmaken in de koelkast, dus!

Enkele voltreffers met gin:

(bron: goodhousekeeping)

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)