Nieuwe kinderfavoriet aan tafel: vis!

Door De Redactie

Durven jouw kinderen al ‘ns hun neusje optrekken als je hen vis voorschotelt? Gruwelen ze van de graatjes en zijn ze niet zo tuk op de smaak? Een troost: je bent niet de enige ouder die met kieskeurige eters zit. Gelukkig denken wij de oplossing gevonden te hebben: de lekkere tonijn van Rio Mare!

Een no-brainer

Maar vis is net als vlees een uitstekende bron van eiwitten en biedt daarnaast tal van andere voordelen: vis is licht verteerbaar, bevat minder verzadigde (of ‘slechte’) vetten en zit boordevol omega 3-vetzuren. Die dragen bij tot de ontwikkeling van de hersenen en de gezondheid van het hart en de bloedvaten. Onontbeerlijk voor opgroeiende kinderen dus. Idealiter serveer je het twee maal per week.

Géén graatjes

Elke ouder wilt dat z'n kind gezond en evenwichtig eet. Een beetje vlees, véél groeten en af en toe een stukje vis. Alleen durven kleine ukjes wel 'ns protesteren als het op vis aankomt. Ze houden niet van de smaak en van de venijnige graatjes en daarom blijft het  visje vaak onaangeroerd liggen op het bord. Vis in blik is een goed alternatief voor verse vis. Omdat de vis afgeschermd is van licht en lucht, blijven alle belangrijke voedingsstoffen bewaard. Ingeblikte vis bevat zelfs méér omega 3 dan verse.

Tonijn in blik is perfect om je kinderen te laten wennen aan vis. Er zitten geen venijnige graatjes in en je kunt er tal van creatieve gerechtjes mee maken.

Lekker handig

De tonijn van Rio Mare is niet alleen een geschenk voor kinderen, maar ook voor de ouders. Want ingeblikte tonijn kan je gewoon bewaren in de voorraadkast,  het is gemakkelijk te gebruiken (hoeft niet bereid te worden) en het is dus een zeer handige oplossing voor jonge, drukbezette gezinnen.

Dit worden de nieuwe lievelingsgerechten van je kids

Ontdek hier enkele leuke gerechtjes waar je kinderen dol op zullen zijn!

Kippetjes van hardgekookte eitjes en tonijnsaus

Kattenkopjes met balletjes van tonijn en erwten

Hartige pannenkoeken met tonijn en courgette

Win een citytrip naar Italië met Rio Mare

Wil jij kans maken op een fantastische citytrip naar Italië? Of misschien ga jij aan de haal met één van de Italiaanse gourmet-manden of kortingscoupons. Speel dan snel mee met het Rio Mare Het Spel!

Partner Content