Paar dagen vakantie met het gezin? Gun jezelf déze luxe op tafel

Vrije dagen vullen we maar al te vaak in met huishoudelijke klusjes, waar we anders niet aan toekomen. En aan uitgebreid koken, inclusief verschillende rondjes supermarkt. Zo tikken die vrije uurtjes wel snel weg, natuurlijk. En plof je ‘s avonds even uitgeteld voor TV, als na een doordeweekse werkdag.

Een andere optie is om uit eten te gaan op je vrije dag. Leuk, maar ook duur. En met kleine kindjes niet altijd een even grote topper. Redactrice Charlotte gooide het over een andere boeg op haar vrije dagen.

Lekker makkelijk

Charlotte: “Deze paasvakantie had ik drie vrije dagen. Drie volle dagen 100% ongebreidelde aandacht voor mijn zoon. Héérlijk. En ondanks ik graag uitgebreid experimenteer achter het fornuis (tomatensorbet met basilicum, iemand?), eet ik op zo’n schaarse vrije dagen liever iets lekker makkelijk.

Het is dan ook zo verleidelijk om zoonlief in de auto te stoppen en een bezoekje te brengen aan de Lunch Garden of een uitje naar de plaatselijke brasserie. Ja, één keer is natuurlijk niet erg, maar ik zou het op zo’n momenten elke dag durven doen. Gewoon, voor het gemak. Maar dan betaal je niet alleen veel geld, je vervalt ook snel in de typische kindergerechtjes, zoals chickenfingers met frietjes en appelmoes. Waarom de kindermenuutjes zo beperkt zijn op restaurant, is trouwens iets wat ik nog steeds niet snap. Kinderen lusten heus wel veel meer dan gefrituurd paneermeel en spaghetti.

Ik mocht mij aan gevulde paprika, krielaardappelsalade met worstjes en een verrassende pasta verwachten. Klinkt goed, niet?

Gezonde variatie op tafel

Ditmaal gooide ik het daarom over een gezondere boeg. Via Smartmat bestelde ik een Happy Family-foodbox: alles wat je nodig hebt om 3 gevarieerde, lekkere en snelle maaltijden te bereiden in één doos, aan huis geleverd zelfs. Zalig! Ik mocht mij aan gevulde paprika, krielaardappelsalade met worstjes en een verrassende pasta verwachten. Het klonk alvast erg smakelijk.

Ik denk niet dat ik al met zoveel spanning naar een koerier uitgekeken had. Het leek wel of de Sint op bezoek zou komen. Net toen de zoon mij treffend geschminkt had als Spiderman, ging de bel. Op een kinderlijk drafje liep ik naar de deur. Een vriendelijke jongeman keek deze Spidermama wat raar aan, maar stelde verder geen vragen. “Hier aftekenen en smakelijk eten.” En hop, zo werd op maandag mijn foodbox vol lekkers netjes geleverd op het uur dat ik ruim vooraf doorgekregen had.

De Smartmat-buit

Uitpakken= feest

De levering op zich is bovendien al een belevenis voor kinderen. Een groot cadeau vol lekkers, wie doet dat nu niet graag open? Het uitpakken leverde meteen een warm gezinsmomentje op. Mijn kleine kleuter liet zich helemaal gaan en dook met zijn kleine handjes gretig de doos in: “Woooow, een prikaka!” (een paprika!). Nadien vulde de koelkast zich met ingrediënten voor drie gezonde, makkelijke en bovenal lekkere maaltijden. Toch wel een hele hoop, dus een goed opgeruimde koelkast vooraf is wel een must.

Snel, lekker en kindvriendelijk

En dat ze kindvriendelijk zijn, is een understatement. Slechts één Dora-aflevering later en het verse eten stond op tafel. Mijn kleine kleuter at wel drie borden van de krokante kalfslapjes met citroenpasta, verse spinazie en rode paprika. Het smaakte hem in ieder geval beter dan alle kindermenu’s van grootkeukens samen.

Wij mogen dan wel flinke eters zijn, de porties hoefden in ieder geval niet onder te doen. We nodigden zelfs op dag twee mijn schoonmoeder uit. Zo kon ik nog eens mijn kookkunsten etaleren, weet je wel. Toen ze met volle mond smakelijk haar duim omhoog stak, wist ik dat ik punten had gescoord.

Kers op de taart

Wanneer ik op andere avonden kook, durft dat weleens uit te lopen. Dessertjes schieten er dan vaak aan in, omdat het bedtijd is voor zoonlief. Zonde, want we zijn een echt ‘dessertjes-gezin’. Met deze foodbox schoot er wonderwel nog wat tijd over. Voldoende om nog naar het ijssalon te fietsen voor een versgedraaid bolletje ijs.  Quality-time? Check! Gezonde maaltijd? Dubbelcheck. Een applausje voor mijzelf? Driedubbel check. Dat het een perfecte driedaagse was!”

ALLE VOORDELEN OP EEN RIJTJE

OVERTUIGD? ONTDEK HIER HET VOLLEDIGE MENU