
Paprika & vrienden: de lekkerste combinaties met paprika
De paprika’s in promo, maar geen idee wat je ermee kunt maken of hoe je ze lekker kunt combineren? Wij zochten het voor je uit!
Paprika’s zijn in België het hele jaar door verkrijgbaar, maar het hoogseizoen – waarin ze ook het lekkerst zijn – loopt van juli tot en met oktober. Vooral in augustus en september zijn er veel paprika’s uit eigen land én zijn ze ook het goedkoopst. Hét moment om er iets lekkers mee op tafel te toveren. Paprika’s zijn veelzijdige groenten die zich goed laten combineren met allerlei andere smaken. Wat vind je bijvoorbeeld van deze combinaties?
Benieuwd hoe je paprika op de beste manier kunt pellen? Klik dan hier!
1. Paprika & ui
Witte uien, rode uien, sjalotjes … Allemaal versterken ze de zoete smaak van paprika.
2. Paprika & tomaat
Een klassiek mediterraan duo!
3. Paprika & aubergine en courgette
Voor een zachte bite en neutrale basis.
4. Paprika & peulvruchten
Paprika en peulvruchten zoals linzen, bonen en kikkererwten zijn een goede match in stoofpotten en salades.
5. Paprika & maïs
Allebei zoet en knapperig, ideaal in Mexicaanse gerechten.
6. Paprika & feta en geitenkaas
Zout en romig – ideaal in gevulde paprika’s of salades.
7. Paprika & mozzarella en ricotta
Voor wie van mildere kazen houdt. Deze combinatie doet het vooral goed in ovenschotels.
8. Paprika & parmezaan en pecorino
Een heerlijk hartige combinatie.
9. Paprika & room en zure room
Deze combi is top in soepen, sauzen of dips met geroosterde paprika.
10. Paprika & mascarpone
Ook heerlijk romig. Je maakt in no time een lekker sausje.
11. Paprika & kip
Licht en sappig – perfect in roerbak of ovenschotels.
12. Paprika & gehakt
En dan vooral in dé topper: gevulde paprika’s. Rund, lam, varken of veggie: alle soorten gehakt zijn goed te combineren met paprika.
13. Paprika & chorizo en merguez
Niet verwonderlijk als je weet dat een van de belangrijkste smaakmakers in deze worstjes paprika is!
14. Paprika & tonijn en sardines
Met deze combi geef je meteen een mediterrane twist aan je gerechtjes.
15. Paprika & tofu en tempeh
Ook in vegetarische gerechten doet paprika het prima. Tofu en tempeh smaken van zichzelf neutraal, maar nemen goed andere smaken op.
16. Paprika & citroen en limoen
Citrusvruchten geven je gerechtjes met paprika meteen wat frisse punch. De citrus wordt dikwijls verwerkt in een marinade.
17. Paprika & granaatappel
Yotam Ottolenghi, we hear you! Granaatappelpitten zorgen voor een fris-zoete, krokante combi