Leren marineren: zo krijg je het sappigste stukje vlees!

Leren marineren: zo krijg je het sappigste stukje vlees!
©GettyImages

Een heerlijk stukje mals vlees dat barst van smaak? Da’s het resultaat van een paar uur lekker dobberen in een marinade-sopje. En ook jij bokst zo’n smaakvolle marinade makkelijk zelf in elkaar! 

Marineren: zo doe je het goed

Een marinade pept met haar diverse smaakmakers de smaak van elk stukje vlees, vis of gevogelte op. Een klassieke marinade bestaat bijvoorbeeld uit een mengsel van azijn, citroensap of wijn met kruiden en andere smaakmakers.

  • Je vlees, vis of gevogelte enkele uurtjes laten baden in een smaakvol sopje maakt het dus lekker mals, dankzij het zuur in je marinade zoals de azijn, het citroensap of de wijn in je marinade. Op die manier breekt het bindweefsel af.
  • Een goede marinade bestaat uit een zuur ingrediënt, een vet ingrediënt en smaakmakers.
  • De perfecte marinade? Die versterkt de eigen smaak van de voedingsmiddelen zonder die te verdoezelen. Ga dus niet té ijverig te werk bij het toevoegen van zout, peper, sojasaus of chili.
  • Vis, vlees of gevogelte laat je best een tweetal uurtjes baden in je marinade, afhankelijk van je recept.
  • Suiker of honing in je marinade zorgt voor heerlijke karamellisering bij het bakken.
  • Om het stukje vlees goed te bedekken met de marinade kun je het eerst in een afsluitbare plastic potje leggen. Giet er de marinade over, zet het deksel op het potje, eens goed schudden en hop, de koelkast in!

Zo, nog even goed laten uitlekken voor je gaat bakken en … genieten maar!

4x smaakvolle marinades

Ook lekker:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)