Prinsessenboontjes: 20x smullen van boterzachte boontjes

Prinsessenboontjes: 20x smullen van boterzachte boontjes
Getty Images

Prinsessenboontjes – ook wel gekend als sperzieboontjes of simpelweg boontjes – zijn groene peulvruchten die behoren tot de klassieke Vlaamse keuken. De meeste Vlamingen hebben dit gegarandeerd al eens gegeten met een simpel gekookt patatje, gewikkeld in ontbijtspek of in een Luikse salade met gebakken spekreepjes. Héérlijk!

Op zoek naar de lekkerste recepten? We hebben hieronder onze 20 favoriete gerechten verzameld. Laat je inspireren.

Koken met prinsessenboontjes

Leuk weetje: de naam ‘sperzieboon‘ is afgeleid van ‘aspergieboon‘. Vroeger werden ze namelijk net zoals asperges gegeten in een botersaus met nootmuskaat. De herkomst van ‘prinsessenboon‘ is dan weer onduidelijk. Het Woordenboek der Nederlandsche Taal vermeldt alleszins dat de naam misschien te verklaren is als “bonen die zo fijn zijn dat ze als spijs voor prinsessen kunnen dienen”.

Nog meer genieten van lekkers

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)