rabarbercompote maken
© Getty Images

Weekendtip: zelf rabarbercompote maken

Wil je nog lang nagenieten van rabarber? Maak er dan compote van. Zo klaar en heerlijk als taartvulling, maar ook bij een stukje lam. Laat je verrassen door de lekkere smaak van rabarbercompote!

Dit heb je nodig om rabarbercompote te maken

  • 800 g rabarber
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 100 g suiker
  • een scheutje witte wijn

Zo maak je het

  1. Spoel de rabarber, verwijder het harde uiteinde en snij de stengels in schuine stukken.
  2. Doe de rabarber samen met de suiker en het kaneelstokje in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg het sinaasappelsap en een scheutje witte wijn toe en laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen tot de rabarber tot moes is gekookt.
  3. Zet opzij, laat afkoelen en schep in een gesteriliseerde bokaal. Bewaar in de koelkast.

Gebruik de rabarbercompote bij deze receptjes:

Nog meer lekkere gerechten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."