
Weekendtip: zelf rabarbercompote maken
09 May 2021
Wil je nog lang nagenieten van rabarber? Maak er dan compote van. Zo klaar en heerlijk als taartvulling, maar ook bij een stukje lam. Laat je verrassen door de lekkere smaak van rabarbercompote!
Dit heb je nodig
- 800 g rabarber
- sap van 1/2 sinaasappel
- 1 kaneelstokje
- 100 g suiker
- een scheutje witte wijn
Zo maak je het
- Spoel de rabarber, verwijder het harde uiteinde en snij de stengels in schuine stukken.
- Doe de rabarber samen met de suiker en het kaneelstokje in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg het sinaasappelsap en een scheutje witte wijn toe en laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen tot de rabarber tot moes is gekookt.
- Zet opzij, laat afkoelen en schep in een gesteriliseerde bokaal. Bewaar in de koelkast.
Gebruik de rabarbercompote bij deze receptjes:
Ook lekker
- Rabarber: 10x zoet én hartig
- 10x lekkere, slanke recepten met aardbeien
- Fris en fruitig: 25 vruchtentaartjes om van te smullen
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!