Weekendtip: zelf rabarbercompote maken

Weekendtip: zelf rabarbercompote maken

Wil je nog lang nagenieten van rabarber? Maak er compote van. Zo klaar en heerlijk als taartvulling, maar ook bij een stukje lam. 

Lees meer: Feit of fabel: is rabarber giftig na de tweede oogst?

Dit heb je nodig

  • 800 g rabarber
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 100 g suiker
  • een scheutje witte wijn

Zo maak je het

  1. Spoel de rabarber, verwijder het harde uiteinde en snij de stengels in schuine stukken.
  2. Doe de rabarber samen met de suiker en het kaneelstokje in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg het sinaasappelsap en een scheutje witte wijn toe en laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen tot de rabarber tot moes is gekookt.
  3. Zet opzij, laat afkoelen en schep in een gesteriliseerde bokaal. Bewaar in de koelkast.

Gebruik de compote bij deze receptjes:

 

 

Ook interessant:

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)