10 makkelijke recepten voor de lekkerste madeleines

10 makkelijke recepten voor de lekkerste madeleines

Zo’n klassieke, maar overheerlijke madeleine bij de koffie, daar kan niemand aan weerstaan. Madeleines zelf maken, het lijkt misschien moeilijk maar dat is het helemaal niet. Met onze recepten bak je sowieso de lekkerste madeleines. Laat je inspireren!

Maar eerst even deze succestips:

  • Laat het deeg goed afkoelen, zodat er tijdens het bakken een bobbel op komt.
  • Boter de vormpjes royaal in, zodat de madeleines er makkelijk uitkomen.
  • Vul de vormpjes nooit volledig, maar voor twee derde.
  • Hou je baktijden goed in de gaten. Laat de madeleines niet té lang in de oven zitten, want zo worden ze droog en krokant, terwijl ze net zacht moeten zijn.
  • Prik met een metalen prikker in het midden van de madeleines om te zien of ze gaar zijn. Als er geen deeg meer aan kleeft, zijn ze klaar.

Recepten voor de lekkerste madeleines

Meer bakplezier

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)