Heerlijk op z’n kop: zo maak je zelf de lekkerste tarte tatin

Heerlijk op z'n kop: zo maak je zelf de lekkerste tarte tatin

Zin om eens een klassieker uit te proberen? Waag je dan aan een heerlijke tarte tatin. Het gebak lijkt moeilijker dan het is, en met deze recepten lukt het vast en zeker!

Wat is een tarte tatin?

Een tarte tatin is een Frans gebak dat ondersteboven wordt gebakken, of zoals Wim Opbrouck het zo mooi benoemde: ‘de vleermuis van de patisserie’. Oorspronkelijk was de tarte tatin een ‘appeltaart op z’n kop’, uitgevonden in 1889 door de twee zusjes Stéphanie en Caroline Tatin. Tegenwoordig is de vulling van de taart zoet of hartig, waardoor er duizend-en-één varianten zijn.

Bakken maar!

Zin in hartig?

Of toch meer zin in zoet?

 

Meer zoets:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)