Zomers genieten: 12 heerlijke recepten met mosselen

Zomers genieten: 12 heerlijke recepten met mosselen
Shutterstock

Het mosselseizoen is gestart, en geen Belgische zomer zonder ‘n heerlijk potje mosselen natuurlijk! Traditioneel met frietjes of liever verwerkt in een Spaanse paella: jij kiest. Dit zijn alvast onze favorieten recepten met mosselen!

Goed voor de lijn

De mosselen belanden weer rijkelijk op onze borden, en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Wist je dat ze naast ongelooflijk lekker ook nog verbazingwekkend gezond zijn? Ze bevatten bijna geen vet. Als je het dus over je hart kunt krijgen om onze lekker Belgische frietjes te vervangen door een portie gezonde groentjes, dan zit je meer dan goed!

Waarom zijn ze nu zo gezond?

  • Deze zeevruchten zitten boordevol eiwitten. En dat zijn nu net dé essentiële bouwstenen van het lichaam. Die eiwitten bestaan uit een samenstelling van essentiële en niet-essentiële aminozuren. Niet-essentiële aminozuren maakt het lichaam zelf aan, maar de essentiële aminozuren haalt je lichaam uit voedingstoffen. Elementair dus, die eiwitten.
  • Daarnaast bevatten mosselen ook heel wat mineralen, vitamines, kalk, jodium en fosfor.

Wat denk je? Scheppen we de borden nog eens vol?

De lekkerste recepten met mosselen

Meer lekkere gerechten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)