S.O.S. feestdiner: kun je avocado al vooraf snijden?

S.O.S. feestdiner: kun je avocado al vooraf snijden?

Hoe lang moet de kalkoen in de oven? Hoe weet je hoeveel soep je nodig hebt? Hoe kan je panna cotta eens anders-dan-anders klaarmaken? Ons culiteam beantwoordt jouw feestvragen!

“Ik wil een gerechtje serveren met avocado, granny smith en zure room. Kan ik dat van tevoren klaarmaken?”

Zowel avocado als granny smith en andere appelen zijn gevoelig voor oxidatie: ze kleuren snel bruin. Je kunt ze dus best niet te lang van tevoren snijden. Door ze met citroen- of limoensap te besprenkelen kun je dat bruine kleurtje een beetje tegenhouden, maar toch snij je ze best zo kort mogelijk voor je gaat serveren.

Een handige manier om avocado’s te snijden en ontpitten ontdek je in dit filmpje.

Nog een paar feestelijke ideetjes met avocado

Ook een feestvraag voor ons culiteam?

Mail naar lekker@libelle.be

 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)