Mmmm! Fastfood op Sandra Bekkari’s wijze

Mmmm! Fastfood op Sandra Bekkari's wijze

Te weinig tijd om lekker en gezond te koken? In haar nieuwste boek ‘Fast Food’ bewijst Sandra Bekkari het tegendeel. Ze serveert ons maar liefst 80 recepten die je in minder dan 30 minuten klaarmaakt. Allez hup, geen excuses meer nu! 

Sneller en beter

En wat wij extra fantastisch vinden? Ze houdt ook rekening met voorbereiding en afwas. Je zult dus na afloop niet met 20 vuile potjes en pannetjes zitten. Echt snel dus. En nóg beter: je gaat niet met honger van tafel!

Fast GOOD food

Een druk leven en er zo fris blijven uitzien: hoe doet Sandra het toch? De vicieuze cirkel van goed eten doet goed leven, is bij haar meer dan ooit van toepassing.

Voeding is brandstof voor lichaam en geest, dus ook nu staat alles in haar keuken in het teken van gezond zonder het smakelijke uit het oog te verliezen. Denk aan hartige wafels met cheddar als ontbijt of blinde vinken met tomaat en mozzarella op een druilerige herfstdag.

Fast Food
Fast Food van Sandra Bekkari via uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts – 24,99 euro

Alles kan met een plan

Om niet in de valkuil van tijdsnood te trappen, legt Sandra stap voor stap haar eigen aanpak uit. Van de manier waarop ze boodschappen doet, tot ‘foodprepping, tot het geven van een handige lijst hoelang ieder ingrediënt bewaard kan worden en of het in de koelkast, voorraadkast of diepvries kan.

Wist je trouwens dat je komkommer, paprika, tomaten en aubergine gewoon op kamertemperatuur mag bewaren?

Enkele tips uit Fast Food

  • Via Sandra leerden we de Cookle-app kennen. Die app op je smartphone verzamelt de ingrediëntenlijsten van de recepten uit al haar boeken. Zo kun je supersnel je nodige boodschappen zien, ook als je nog geen lijstje gemaakt hebt.
  • Trek op zondag twee uurtjes tijd uit. Zo kun je maar liefst vijf maaltijden voor de rest van de week voorbereiden. Door enkele toevoegingen à la minute heb je dan de hele werkweek vers en gezond eten. Hoe je dat doet, lees je uiteraard uitgebreid in het boek.
  • Je lunch de dag voordien voorbereiden klinkt aanlokkelijk maar niemand eet toch graag een bruin uitgeslagen avocado of verlepte sla? Maak daarom een lunchsalade in een glazen bokaal en bouw in laagjes op: onderaan de dressing en bouw dan de groenten en toppings apart als een torentje op. Wanneer je de bokaal de volgende dag omdraait, belandt de salade precies zoals het hoort op je bord.
  • Geen glazen bokalen of weckpotten op overschot? Neem dan je vinaigrette mee in een apart potje. Ook brood en beleg neem je best apart mee en avocado’s worden minder snel bruin als je er citroen- of limoensap over sprenkelt.
  • Een koeltasje of een koelelement zijn ook een topaankoop om je lunch in frisse en knapperige staat tot bij je collega’s te brengen.

Bekijk ook:

Lees meer:

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)