Diëtisten geven hun tips voor een maatje minder

Door De Redactie

‘Pasta en aardappelen maken dik!,’ Diëten, is niets eten’! Nonsens, roepen de diëtisten in koor en ze bombardeerden deze mythes meteen tot hun slogans voor de week van de diëtist, van 14 tot en met 20 maart. Want als je door het bos de dieethypes niet meer ziet, vraag je best deskundig advies aan de diëtist.

©Karl Bruninx

1. Start nú

De eerste weken van een dieet verlies je vooral water en ook kilo’s, maar daarna stagneert het effect en ben je sneller geneigd om op te geven. Niet doen, rustig de tijd nemen is de boodschap.

2. Verminder je hoeveelheden

Neem een voorgerecht- of een dessertbordje om uit te eten in plaats van een groot bord. Op die manier schep je minder op. Goed vullen is wel de boodschap.

3. Weg met de potten op tafel

Als de kookpotten en -pannen op tafel blijven staan, ben je geneigd om nog ‘n keertje en nog ‘n keertje bij te nemen. Laat ze gewoon in de keuken staan.

4. Volg de voedingsdriehoek

Het heeft geen zin om aardappelen, brood of pasta plots van het menu te schrappen. Ze bevatten namelijk voedingsstoffen die je lichaam broodnodig heeft. Zoek naar een goed gebalanceerd en vooral gevarieerd eetpatroon.

Wil je meer info over de week van de diëtist (van 14 tot en met 20 maart) of ben je op zoek naar een diëtist in je buurt: http://www.vbvd.be/

Screen Shot 2016-03-14 at 12.16.04

 

Lees ook:

Partner Content