sla

TIPS: Zo blijft je sla langer houdbaar

Door Celine Werner

Je kent het probleem wel: je wil een beetje sla bij je schotel serveren en plots merk je dat ie er niet meer zo fris uitziet. Oeps, dat zullen de gasten niet zo fijn vinden.

Een verse krop sla blijft langer goed dan die in een pakje, maar de versheid is hoe dan ook van korte duur. Met de onderstaande tips kun je die periode gelukkig wat verlengen.

Zo blijft sla in een zakje langer goed

Tip 1

  • Was de sla en zorg ervoor dat je de groente zo goed mogelijk droogt.
  • Daarna vouw je een paar keukenpapiertjes dubbel en plaats je deze aan de één kant van de zak.
  • Voeg vervolgens de sla toe en sluit de zak goed af (zorg er ook voor dat er zo weinig mogelijk lucht in zit).

Let er wel op dat je de keukenpapiertjes zo nu en dan vervangt.

Tip 2

  • Haal de groente uit het zakje van de supermarkt.
  • Leg deze op een propere droge keukenhanddoek en bind de uiteinden vast met elastiekjes.
  • Bewaar dit in de groentebak van je koelkast.

Deze tip kun je ook toepassen op een verse krop sla.

Zo blijft je krop sla langer goed

Tip 1

Verpak de krop — in z’n geheel — in huishoudfolie en leg het in de frigo. Deze blijft dan zeker nog twee dagen goed. Niet moeilijk en handig, toch?

Tip 2

  • Snij van de krop het dunne donkere laagje onderaan de steel weg.
  • Maak hierin een inkeping in de vorm van een kruis.
  • Neem een bordje met een klein beetje water en plaats de krop er rechtop in.
  • De krop en het bord zet je in de koelkast.

De groente blijft nu een volledige week goed. Ververs het water dagelijks!

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be 

Nog meer lezen:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."