© Getty Images

Barbecue gepland? Deze 25 bijgerechten zijn lekker én gezond!

De komende dagen genieten we van zomerse (en zelfs tropische) temperaturen, dus tijd om de barbecue aan te steken. En wat eten we doorgaans bij die gegrilde worstjes? Brood, sausjes en patatjes à volonté. En hoewel dat zeker kan smaken, willen wij nu ook gaan voor lekkere bijgerechten die ook gezond zijn!

Gezonde bijgerechten op de barbecue

Die gegrilde broodjes met een dikke laag knoflookboter smaken altijd! Maar het zijn wel echte caloriebommen. Even lekkere bijgerechten zijn gegrilde groenten, afgewerkt met een pittige crumble en wat geraspte kaas

Heerlijke salades als bijgerecht

Nog snel wat pasta koken en een potje kant-en-klare groene pesto eronder roeren? Kan zeker! Maar wat denk je van deze overheerlijke salades?

Een gouden regel: less is more. Maak niet te veel bijgerechten voor je BBQ-buffet, want meer dan de helft verdwijnt gegarandeerd de dag erna op de composthoop.

Dippen maar!

Het assortiment BBQ-sausjes breidt elke zomer uit, maar niet alle nieuwkomers zijn even gezond. Vervang de traditionele cocktailsaus eens door deze heerlijke dipsausjes!

Meer BBQ-inspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content