Barbecue gepland? Deze 10 bijgerechten zijn lekker én gezond!

Barbecue gepland? Deze 10 bijgerechten zijn lekker én gezond!
Vegan Healthy fresh leafy green salad in a white ceramic bowl on a wooden picnic table in the sunshine at a summer garden barbecue; Shutterstock ID 179802641

Dit weekend gaat de temperatuur flink omhoog, dus tijd om de barbecue aan te steken. En wat eten we doorgaans bij die gegrilde worstjes? Brood, sausjes en patatjes à volonté. Maar deze bijgerechten zijn een pak gezonder én minstens even lekker!

Laat brood links liggen

Lekker, die gegrilde broodjes met een dikke laag kant-en-klare knoflookboter! Maar het zijn wel echte caloriebommen. Even lekker zijn gegrilde groenten, afgewerkt met een pittige crumble of wat geraspte parmezaan.

Overdaad schaadt

Nog snel penne koken en een potje kant-en-klare groene pesto eronder roeren? Toch niet! Een goedgevulde graantjessalade of gestoomde aardappeltjes zijn ook makkelijk te maken én zijn veel gezonder.

Een gouden regel: less is more. Maak geen 20 soorten slaatjes voor je BBQ-buffet, want meer dan de helft verdwijnt gegarandeerd de dag erna op de composthoop.

Groentedip is hip!

Het assortiment BBQ-sausjes breidt elke zomer uit, maar niet alle nieuwkomers zijn even gezond. Vervang de traditionele cocktailsaus eens door een heerlijke groentedip.

Nog een lekker slank slaatje

Nog meer BBQ-inspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)