tongschar

Uitgekozen tot vis van het jaar: de tongschar

De tongschar werd verkozen tot vis van het jaar. Tijd om in ons receptenboek te duiken: 6 gerechten om je vingers en duimen bij af te likken.

Smakelijk visje

De tongschar is een platvis, net zoals bijvoorbeeld de tong, pladijs, griet en tarbot. Het vlees is wel net iets zachter dan dat van de tong en ook de filets zijn iets dikker. Je kent het visje ook wel onder de benaming ‘melktong’.

Onbekend is onbemind

Elk jaar kiest het Vlaams Centrum voor Agromarketing (VLAM) een vis van het jaar uit. Het centrum houdt daarbij rekening met heel wat elementen. Zo moet de soort voldoende beschikbaar zijn én moet hij aangevoerd worden door Vlaamse vissers.

De tongschar is een lekker, maar nog niet zo bekend, visje. Slechts 2,2 procent van alle consumenten toveren af en toe de vis op hun bord. Dringend tijd om te experimenteren met deze topper uit de Noordzee!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."