Uien snijden zonder tranen

Uien snijden zonder tranen

Kijk jij ook altijd zo op tegen het snijden van uien? Met deze tips wordt het een fluitje van een cent!

  • Gebruik een ultrascherp mes. Hoe scherper het mes, hoe minder stof er vrij komt die voor het brandende gevoel in je ogen zorgt. De stof vormt met het vocht in je ogen een zuur, waardoor het zo prikt. Auwtch!
  • Door het mes regelmatig onder de kraan te houden zal de stof reageren met het water van de kraan en niet met het vocht in je ogen.
  • Steek de ui even in de diepvries voor je begint te snijden. Het koelen heeft geen effect op de smaak van de ui en er zal minder gas ontsnappen.
  • Houd de ui onder water terwijl je snijdt. Niet zo gemakkelijk en best glibberig, maar zo vermijd je het brandende effect!
  • Opgelet! Snijd de uien net voor je ze gaat gebruiken. Het vocht in de uien wordt bitter als je ze niet meteen verwerkt.

Tekst: Marc Declercq

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)