Uitproberen: geroosterde pompoenpitten

Uitproberen: geroosterde pompoenpitten
Pumpkin seeds on a spoon, closeup

Hé stop, wat doe jij daar met die pompoenpitten richting vuilnisbak? Wat een zonde om ze weg te gooien! Je maakt er immers snel lekkere en gezonde dingen mee. Zoals deze hartige, geroosterde pompoenpitten.

De ideale chipsvervanger: geroosterde pompoenpitten

Pittig gekruide, geroosterde pompoenpitten: dat kun je gewoonweg niet weerstaan!

Dit heb je nodig:

  • Pitten van een pompoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schraap de zaden uit de pompoen met een grote lepel. Leg ze in een vergiet en spoel grondig, zodat de overgebleven vezels loskomen.
  • Kook de zaadjes in een pot met gezouten water gedurende zo’n 5-7 minuten, tot ze ongeveer doorzichtig beginnen worden.
  • Giet het water af, dep de zaadjes droog op een keukendoek en leg ze verspreid op bakpapier.
  • Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Rooster de pitten goudbruin en knapperig gedurende ongeveer 12-15 minuten. Laat afkoelen.

Spice it up

Nu je de absolute basis van geroosterde pompoenpitten hebt, kun je experimenteren met lekkere smaakcombinaties zoals:

  • halve koffielepel kurkuma en chilipoeder,
  • halve koffielepel za’atar (kruidenmengsel uit het Midden-Oosten) en halve koffielepel fijn geraspte citroenzeste,
  • halve koffielepel Aleppo peper (mild-pittige peper) en halve koffielepel komijn,
  • 1 koffielepel suiker en 1/4 koffielepel kaneel.

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)