Pompoenpitten roosteren: zo begin je eraan

Pompoenpitten roosteren: zo begin je eraan
Getty Images

Hé stop, wat doe jij daar met die pompoenpitten richting vuilnisbak? Wat een zonde om ze weg te gooien! Zonder al te veel moeite kun je pompoenpitten roosteren, en die zijn bovendien bijzonder gezond. Maar hoe begin je er nu aan? Dat leggen wij je graag hieronder uit.

Pompoenpitten roosteren: zo doe je dat

Pittig gekruide, geroosterde pompoenpitten: dat kun je gewoonweg niet weerstaan. Ideaal als gezonde snack voor de televisie, of als topping voor je pompoensoep.

Dit heb je nodig:

  • Pitten van een pompoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schraap de zaden uit de pompoen met een grote lepel. Leg ze in een vergiet en spoel grondig, zodat de overgebleven vezels loskomen.
  • Kook de zaadjes in een pot met gezouten water gedurende zo’n 5-7 minuten, tot ze ongeveer doorzichtig beginnen worden.
  • Giet het water af, dep de zaadjes droog op een keukendoek en leg ze verspreid op bakpapier.
  • Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Rooster de pitten goudbruin en knapperig gedurende ongeveer 12-15 minuten. Laat afkoelen.

Spice it up

Nu je de absolute basis van geroosterde pompoenpitten hebt, kun je experimenteren met lekkere smaakcombinaties zoals:

  • halve koffielepel kurkuma en chilipoeder,
  • halve koffielepel za’atar (kruidenmengsel uit het Midden-Oosten) en halve koffielepel fijn geraspte citroenzeste,
  • halve koffielepel Aleppo peper (mild-pittige peper) en halve koffielepel komijn,
  • 1 koffielepel suiker en 1/4 koffielepel kaneel.

Deze pompoenpitten zijn stuk voor stuk overheerlijke toppings voor je soep. Strooi bijvoorbeeld een paar geroosterde, pittige pitten op je pompoensoep, dat wordt smullen!

Nog meer pompoen-lekkers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)