Van kleine keuken naar praktische werkplek

Door De Redactie

Margot kocht samen met haar mama een huis. Samen lukt het hen om het hele huis om te bouwen naar hun eigen smaak, maar enkele de keuken blijft een probleem. Ze roepen de hulp in van Filip Deslee om hen advies op maat te geven!

Margot en haar mama staan beide graag in de keuken. De huidige keuken vinden ze dan ook nogal aan de kleine kant. Aangrenzend aan de keuken is er een niet geïsoleerde veranda. Het lijkt Filip dan ook het beste om deze te voorzien van isolerend glas en de keuken naar daar open te trekken. De veranda kan dan dienen als een gezellige eetruimte.

  • Het huidige raam wordt opengemaakt tot beneden. Dat houdt in dat er geen structurele aanpassingen nodig zijn, maar dat je toch een openheid creëert in de keuken. De veranda wordt ineens ook leefruimte. 
  • De indeling van je kasten is heel belangrijk. Door de juiste indeling krijg je zelfs in de kleinste keuken veel meer materiaal weg dan je zou denken.
  • De keuken is een werkplek. De indeling tussen het fornuis, de spoelbak en de koelkast is dus belangrijk. Hoe beter de indeling, hoe minder afstanden je moet afleggen en hoe sneller en nauwkeuriger je kan werken. 
  • Let er op bij de keuze van een spoelbak dat deze niet alleen bij de rest van je keuken moet passen, maar dat die ook zo bestendig mogelijk moet zijn. Eén grote spoelbak is handiger dan twee kleine.
  • Koken is altijd een plezier, maar je wil nadien niet uren bezig zijn je hele keuken te kuisen. Een spatwand achter je fornuis kan daar een makkelijke oplossing voor zijn. Er zijn veel materialen geschikt als spatwand zoals tegels, glas, natuursteen, solid surface of zelfs afwasbare verf. Tijdens het koken vangt de want vocht en spatten op, nadien kan je hem makkelijk schoonmaken.

Vergelijk hier de huidige keuken met de visie van Filip!

Woondromen, elke dinsdag om 18u15 op Libelle tv (kanaal 18 bij Telenet)

Je browser ondersteund geen iframes

Partner Content