6x vegetarisch broodbeleg: lekker en snel zelf te maken

6x vegetarisch broodbeleg: lekker en snel zelf te maken
Home made healthy vegetarian open sandwich.grilled aubergine with grilled halloumi cheese and rocket leaves tahini paste,wheaten bread

Wissel die ‘saaie’ plakjes kaas op de boterham eens af door dit zelfgemaakt lekkers. Vegetarisch én veel gezonder dan bewerkt vlees !

Guacamole

Avocado is goed voor je lijf: het laat je haar glanzen en je huid stralen. Het is bovendien nog lekker ook!

  • Snij een avocado doormidden en haal de pit er uit
  • Prak het vruchtvlees tot je een smeuïge massa krijgt en kruid af met peper en zout
  • Smeer dit op een getoaste boterham en je geluk kan niet meer op.
  • Ook lekker met wat schijfjes tomaat!

Nep-preparé

Zet je kinderen op het verkeerde been en maak eens een wortelspread! Het lijkt op preparé.

  • Snij de wortels in schijfjes en doe ze op een bakplaat
  • Meng er honing, olijfolie, look en kruiden bij
  • Na een halfuurtje in de oven, kan je het geheel mixen
  • Werk af met peper en zout.

Pittige hummus

Hummus is hip. Je vindt het al in de supermarkt, maar het is ook heel eenvoudig om zelf te maken.

  • Doe alle ingrediënten (kikkererwten, olijfolie, citroensap, komijn, peper en zout) samen in een pot en mix tot je een homogeen geheel krijgt.
  • Proef en kruid bij naargelang je smaak.
  • Is je humus te droog? Doe er dan een beetje water bij!
  • Tip: varieer met hummus!
    Meng er een beetje gegrilde paprika onder, of gegrilde pompoen naar gelang het seizoen. Lekker en kleurrijk!

Radijsjes op hun best

Plattekaas, radijsjes en wat bieslook. Meer is er niet nodig om van een boterham een echt feestmaal te maken!  Breng de plattekaas nog op smaak met wat peper en zout en geniet van de frisse smaken in je mond. Ook hier is variatie toegestaan! Plattekaas doet het ook uitstekend met gekookte rode bieten in schijfjes. Zeker als ze vergezeld worden van een paar geroosterde pompoenpitten.

Kruidige eiersalade

Ook eitjes passen perfect in dit vegetarische plaatje.

  • Plet twee hardgekookte eieren, doe er een beetje mayonaise, mosterd, kerriepoeder en enkele blaadjes peterselie bij. Werk ook hier af met peper en zout.
  • Om je boterham een beetje kleurrijker te maken kan je nog een groen blaadje toevoegen. Tuinkers, waterkers, een blaadje rucola,…Laat je creativiteit de vrije loop!

Komkommer in de hoofdrol

Ook komkommer mag niet ontbreken in dit lijstje. Je maakt er een lekkere tzatziki van, of je laat hem gewoon in zijn geheel.

Tip: komkommerschijfjes met tomatenboter:

  • Snijd zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en meng peper en zout door de boter.
  • Smeer dit op je boterham en leg er enkele schijfjes komkommer op. Mmm!

Nog meer vegetarische inspiratie:

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)