Vegetarisch koken met peulvruchten: 20 heerlijke recepten

Peulvruchten zijn gezond, voedzaam én de perfecte vleesvervangers. Je doet er goed aan om minstens één keer per week geen vlees te eten, en dan zijn plantaardige eiwitten een lekker en budgetvriendelijk alternatief. Deze 20 vegetarische recepten met peulvruchten zijn alvast een schot in de roos!

Peulvruchten als vleesvervanger

In de voedingsdriehoek hebben peulvruchten een prominente plaats gekregen in de donkergroene zone. Dat betekent dat het aangeraden wordt om bijvoorbeeld vaker linzen, kikkererwten, witte en rode bonen te eten.

En dat is helemaal te begrijpen. Ze zitten boordevol eiwitten waardoor ze een goedkoop alternatief zijn voor vlees. Daarnaast bevatten ze pectine, een stof die slechte cholesterol (LDL-cholesterol) verlaagt, en ons beschermt tegen hart- en vaatziekten. Ze zitten ook tjokvol vezels en vitamines.

Let wel: niet alle peulvruchten zijn per se vleesvervangers. Tuinbonen, snijbonen, sperziebonen en doperwten bevatten minder eiwit, waardoor zij gezien worden als groente.

Recepten met peulvruchten

Nog meer genieten van vegetarische recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content