vegetarische stoofpotjes

Vegetarische stoofpotjes: 15 hartverwarmende recepten

Stoofpotjes op koude dagen, dat is een perfecte combinatie. Wij warmen ons binnen graag op aan de lekkerste vegetarische stoofpotjes. Veel groenten, een overheerlijke saus, en weinig werk, dat lijkt ons een ideale formule!

Extra pluspunt: vegetarische stoofpotjes zijn veel sneller klaar dan de traditionele met vlees. Je hoeft je stoofpotje namelijk geen uren te laten pruttelen, want dan zouden de groenten helemaal verdwenen zijn. Bak de groenten even kort aan, zodat je aanbaksel hebt in de pot, voeg dan de saus toe en laat gaar koken. Makkelijker kan niet.

De lekkerste vegetarische stoofpotjes

Enkele tips

  • Kruiding is altijd cruciaal, maar zéker bij vegetarische stoofpotjes. Maak je bijvoorbeeld shakshuka, voeg dan het gerookt paprikapoeder beetje bij beetje toe en strooi er niet alles in één keer bij.
  • Laat je stoofpotjes niet te lang sudderen, je groenten mogen nog wat bite hebben.
  • Ga voor verschillende texturen. Gril bijvoorbeeld enkele plakjes aubergine en serveer die samen met een ratatouille.
  • Voeg groene kruiden, noten, pitten en zaden pas toe als je gaat serveren.

Andere vegetarische recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."