kiwi

Verrassend: daarom eet je de schil van je kiwi beter op

Waarschijnlijk vertelde niemand je al eerder dat je de schil van je kiwi prima kunt opeten. Het idee klinkt nu ook niet bepaald smakelijk. Toch is dat harige schilletje gezonder dan je denkt.

Kiwi’s zijn sowieso heerlijk én gezond, want van alle vruchten bevatten ze veruit de meeste vitamine C. Wij lepelen onze kiwi’s graag uit, maar de Nieuw-Zeelandse kiwiboeren verorberen ‘m met huid en haar.

Doe de test!

De schil van een kiwi bevat heel veel vezels, belangrijk voor een gezonde spijsvertering en een voldaan gevoel. Nog niet overtuigd? Ze hebben een gunstig effect op je cholesterolgehalte en verlagen daardoor het risico op hart- en vaatziekten.

Durf jij het aan? Probeer dan eerst een gele kiwi, want hun schil bevat minder haartjes. De haartjes bij een groene kiwi kun je er eventueel afborstelen. Vergeet de kiwi sowieso niet even af te spoelen!

Toch maar liever een ‘gewone’ kiwi? Probeer deze receptjes eens!

Lees ook:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."