verse vis herkennen
Getty Images

Verse vis herkennen in een oogopslag

Mmm, een lekker stukje vis! Maar wacht eens even, is het wel vers? Als je twijfelt, let je het best op deze zaken om zeker te zijn. 

Verse vis herkennen: een aantal tips

Een hele vis

verse vis herkennen
@Getty Images

Een hele vis is vers als:

  • de ogen helder zijn, glanzen en de oogkassen mooi gevuld.
  • het vel strak zit en een mooie kleur heeft.
  • de kieuwen moeilijk te openen zijn en een frisse tint hebben.
  • de hele vis lijkt te glanzen, niet slap valt en het vlees stevig is.

Visfilets

verse vis herkennen
@Getty Images

Het vlees van visfilets moet stevig zijn, met een egaal witte of roze kleur, en met voor sommige soorten een parelmoeren glans.

Vismoten

verse vis herkennen vismoot
@Getty Images

Vismoten zijn vers als:

  • het vel strak zit en een frisse kleur heeft.
  • het vlees stevig en egaal van kleur is, zeker langs de centrale graat.
  • als de kleur langs de centrale graat donkerder is en de graat loskomt van het vlees, is de vis niet meer vers.

De beste bewaarmethodes

Vismoten en visfilets kun je het best verpakken in aluminiumfolie en twee dagen bewaren op de koudste plek in de koelkast.

Een hele vis maak je eerst schoon:

  • verwijder de ingewanden,
  • was de vis,
  • dep hem droog
  • en rol hem in aluminiumfolie.

Je kunt hem na het droogdeppen ook bestrooien met grof zeezout en in een met azijn bevochtigde keukendoek rollen. Verpak dan in een plastic zak en leg in de koelkast.

En dan nu aan de slag!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."