Verse vis herkennen in een oogopslag
Mmm, een lekker stukje vis! Maar wacht eens even, is het wel vers? Als je twijfelt, let je het best op deze zaken om zeker te zijn.Β
Verse vis herkennen: een aantal tips
Een hele vis
Een hele vis is vers als:
- de ogen helder zijn, glanzen en de oogkassen mooi gevuld.
- het vel strak zit en een mooie kleur heeft.
- de kieuwen moeilijk te openen zijn en een frisse tint hebben.
- de hele vis lijkt te glanzen, niet slap valt en het vlees stevig is.
Visfilets
Het vlees van visfilets moet stevig zijn, met een egaal witte of roze kleur, en met voor sommige soorten een parelmoeren glans.
Vismoten
Vismoten zijn vers als:
- het vel strak zit en een frisse kleur heeft.
- het vlees stevig en egaal van kleur is, zeker langs de centrale graat.
- als de kleur langs de centrale graat donkerder is en de graat loskomt van het vlees, is de vis niet meer vers.
De beste bewaarmethodes
Vismoten en visfilets kun je het best verpakken in aluminiumfolie en twee dagen bewaren op de koudste plek in de koelkast.
Een hele vis maak je eerst schoon:
- verwijder de ingewanden,
- was de vis,
- dep hem droog
- en rol hem in aluminiumfolie.
Je kunt hem na het droogdeppen ook bestrooien met grof zeezout en in een met azijn bevochtigde keukendoek rollen. Verpak dan in een plastic zak en leg in de koelkast.
En dan nu aan de slag!
- Vis uit de oven: zo lukt het altijd
- De lekkerste saus voor bij de vis
- Skrei of de “liefdesvis”: zo maak je ‘m klaar
Volg ons opΒ Facebook,Β Instagram,Β PinterestΒ en schrijf je in op onzeΒ nieuwsbriefΒ om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!