Voedsel vacumeren? De moeite waard!

Voedsel vacumeren? De moeite waard!
Getty Images

Vers voedsel of restjes luchtdicht bewaren zorgt ervoor dat het minder snel bederft. In tijden waarin we met z’n allen te veel voedsel weggooien is voedsel vacumeren absoluut een goed idee. Maar hoe begin je eraan en is het de moeite waard?

Voedsel vacumeren? Met een machine

Met een vacuümmachine haal je eigenlijk de lucht uit speciale dozen of zakken waardoor je eten langer vers blijft. Dozen zijn erg handig omdat je ze makkelijk kunt stapelen en overzichtelijk kunt bewaren in je koelkast. Bovendien kun je ze telkens opnieuw gebruiken. Plastic zakjes nemen dan weer minder plaats in.

Er zijn verschillende vacumeermachines op de markt. Denk goed na over hoe je de machine wilt gebruiken. Om af en toe wat vis of vlees te vacumeren, is een machine die met zakken werkt voldoende. Er bestaan tegenwoordig ook machines die aan de hand van een speciaal ventiel lucht trekken uit voorraadbakjes of herbruikbare zakken.

Shopping: Onze favoriete vacuummachines

Solis Vac Premium Vacumeermachine (Fonq, € 109,00)

voedsel vacumeren luchtdicht bewaren vacumeermachine

Princess vacuümmachine (Coolblue, € 62,99)

voedsel vacumeren luchtdicht bewaren vacumeermachine

Zwilling Fresh & Save Vacumeermachine (Bol.com, € 87,05)

De voordelen van een vacumeermachine

  • Je kunt zowel vers eten als restjes langer bewaren.
  • Je verspilt minder voedsel omdat alles langer vers blijft.
  • Je hebt meer ruimte in je koelkast en diepvries als je gebruik maakt van vacuümzakken.
  • Je kunt je eten in porties bewaren. Handig als je alleen bent en gebruik wilt maken van voordeelprijzen of aanbiedingen.

Benieuwd naar nog meer voordelen? Lees zeker dit artikel.

Voedsel vacumeren zonder machine

Zo’n vacumeermachine is natuurlijk behoorlijk prijzig. Wist je dat je bepaalde dingen ook kunt vacumeren zonder dure machine?

Het enige wat je nodig hebt is een ziplockzakje en een rietje. Maak het zakje dicht, maar hou een klein gaatje over waar het rietje in past. Zuig nu alle lucht eruit en rits het zakje helemaal toe. Misschien iets minder efficiënt dan een dure machine, maar absoluut het proberen waard.

Wil je het liever op een andere manier proberen? Neem dan een bak met water en het ziplockzakje dat je net als zonet bijna helemaal sluit. Laat het zakje stilletjes in het water zakken, maar hou de opening boven water. Je zult zien dat door de kracht van het water de lucht uit het zakje geduwd wordt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bronnen: culy.nl, paarshuis.nl, carolabaktzoethoudertjes.nl

Nog meer kooktips voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)