Variety of italian homemade raw uncooked pasta spaghetti and tagliatelle with semolina flour on wooden tray over white texture background. Flat lay, space

Zeker proeven: Belcampi, pasta van Belgische bodem

Spaghetti, penne, linguine, fusilli: Italiaanser kan haast niet. Maar wacht, dankzij een Belgisch proefproject, eten we vanaf eind juni ook pasta rechtstreeks uit de Kempen!

Belcampi wie?

In 2016 startten agro-wetenschappers van Thomas More Hogeschool en RV Food met het proberen telen van harde durum tarwe. Dit is het soort tarwe dat nodig is om pasta van te maken.

Een schot in de roos, want binnenkort vind je ‘Belcampi’- pasta bij Carrefour, Delhaize, Makro, SPAR, Cora, March, Intermarché en de Alvo winkels. De naam ‘Belcampi’ verwijst naar de velden waar de tarwe voor het eerst werd geteeld: de Belgische Kempen.

Streekproduct om trots op te zijn

De pasta heeft volgens kenners een mooie, natuurlijke kleur met een uitzonderlijke rijkdom aan eiwitten. De harde tarwe voor Belcampi wordt eerst gemalen tot griesmeel, gekneed, gevormd en gedroogd in de best mogelijke omstandigheden en volgens de hoogst geldende kwaliteitsnormen en -eisen. De pasta krijgt dan ook het Belgicult label, dat staat voor voedingsproducten die volledig geteeld en gemaakt zijn op Belgische bodem.

Binnenkort verwelkomen we in België dus échte pastaboeren! Goed nieuws voor de agricultuur, want deze soort tarwe levert de boeren een aardigere duit op dan de traditionele tarwe.

Belgische pasta op het menu!

Bron: vmtfood. Beeld: Getty Images

Partner Content