Zelf maken: gekonfijte citroen

Zelf maken: gekonfijte citroen

Lekker in tajines en andere stoofpotten, in dipsauzen of couscoussalade: gekonfijte citroenen zijn helemaal niet moeilijk om zelf te maken.

Wat is konfijten?

Wanneer je iets konfijt, gaar je het langzaam in vet of siroop. Hierdoor krijgt het een maximum aan smaak.

Wat heb je nodig?

  • 12 el grof zeezout
  • 1 el suiker
  • 1 weckpot
  • 6 onbehandelde citroenen

Zo ga je te werk

  • Meng 12 el grof zeezout met 1 el suiker.
  • Schep hiervan 2 el op de bodem van een weckpot.
  • Snij 6 onbehandelde citroenen kruislings in, maar zo dat de partjes nog aan elkaar blijven hangen.
  • Vul ze met wat van de zoutmengeling.
  • Duw de citroenen zo dicht mogelijk bij elkaar in de pot.
  • Dek af met de rest van het zoutmengsel en sluit goed af.
  • Laat 5 dagen trekken op kamertemperatuur, en zet vervolgens 1 à 2 weken in de koelkast, tot de schil zacht is.
  • In de koelkast blijven de citroenen enkele maanden goed.

Recepten

Nog meer lekkere én leuke ideetjes

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)