gekonfijte citroen
© Getty Images

Zelf maken: gekonfijte citroenen om van te smullen

Door De Redactie

Lekker in tajines en andere stoofpotten, in dipsauzen of couscoussalade: gekonfijte citroenen zijn helemaal niet moeilijk om zelf te maken.

Gekonfijte citroenen maken

Gekonfijte citroen is een lekker frisse smaakmaker bij salades, gegrilde kip, vis of zelfs in stoofpotjes. Je vindt ze in sommige supermarkten of bij de Marokkaanse kruidenier, maar je kunt ze ook makkelijk zelf maken.

Wanneer je iets konfijt, gaar je het langzaam in vet of siroop. Hierdoor krijgt het een maximum aan smaak.

Wat heb je nodig?

  • 12 el grof zeezout
  • 1 el suiker
  • 1 weckpot
  • 6 onbehandelde citroenen

Zo ga je te werk

  • Meng 12 el grof zeezout met 1 el suiker.
  • Schep hiervan 2 el op de bodem van een weckpot.
  • Snij 6 onbehandelde citroenen kruislings in, maar zo dat de partjes nog aan elkaar blijven hangen.
  • Vul ze met wat van de zoutmengeling.
  • Duw de citroenen zo dicht mogelijk bij elkaar in de pot.
  • Dek af met de rest van het zoutmengsel en sluit goed af.
  • Laat 5 dagen trekken op kamertemperatuur, en zet vervolgens 1 à 2 weken in de koelkast, tot de schil zacht is.
  • In de koelkast blijven de citroenen enkele maanden goed.

Recepten met gekonfijte citroenen

Nog meer lekkere én leuke ideetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."