Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Herfstig lekker: zelfgemaakte walnotenboter

In deze tijd van het jaar vind je overal walnoten. En ze zijn niet alleen lekker, maar zitten ook boordevol goede voedingsstoffen. Vervang daarom de chocopasta of pindakaas op je boterham eens door zelfgemaakte walnotenboter. Overheerlijk én gezond!

Zo gepiept: zelf walnotenboter maken

Dit heb je nodig:

  • 150 g walnoten
  • 50 ml zonnebloemolie (neutrale olie zonder smaak, dus geen olijfolie)
  • snufje zout
  • glazen potje met deksel (bijvoorbeeld weckpot)

Optioneel:

  • 1 theelepel honing of 3 ontpitte dadels
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel of speculaaskruiden
  • 25 g chocolade

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175°C en rooster de walnoten ongeveer 10 minuten. Schep alles halverwege om en blijf goed opletten dat de noten niet verbranden. Laat daarna de noten afkoelen.
  • Doe ze vervolgens in een keukenmachine (of foodprocessor) en pulseer tot de stukjes walnoot klein en een beetje plakkerig worden.
  • Voeg het zout, de honing/dadels en de kruiden toe en pulseer om te mengen.
  • Laat de keukenmachine nu draaien en voeg in een straaltje de olie toe. Voeg eventueel wat meer olie toe als het mengsel een beetje plakkerig lijkt.
  • Wil je wat chocoladesmaak in de pasta? Voeg dan 25 gram gehakte chocolade toe en meng goed.
  • Bewaar de walnotenboter in een schoon potje in de koelkast. Daar blijft hij zeker enkele weken goed.

Nog meer lekkers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!