Herfstig lekker: zelfgemaakte walnotenboter

Herfstig lekker: zelfgemaakte walnotenboter

In deze tijd van het jaar vind je overal walnoten. En ze zijn niet alleen lekker, maar zitten ook boordevol goede voedingsstoffen. Vervang daarom de chocopasta of pindakaas op je boterham eens door zelfgemaakte walnotenboter. Overheerlijk én gezond!

Zo gepiept: zelf walnotenboter maken

Dit heb je nodig:

  • 150 gram walnoten
  • 1 theelepel honing
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 50 milliliter walnoot- of zonnebloemolie
  • snufje zout
  • glazen potje met deksel (bijvoorbeeld weckpot)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175°C en rooster de walnoten ongeveer 10 minuten. Schep alles halverwege om en blijf goed opletten dat de noten niet verbranden. Laat daarna de noten afkoelen.
  • Doe ze vervolgens in een keukenmachine met een sikkelmes (of foodprocessor) en pulseer tot de stukjes walnoot klein en een beetje plakkerig worden.
  • Voeg het zout, de honing en het kaneelpoeder toe en pulseer om te mengen.
  • Laat de keukenmachine nu draaien en voeg in een straaltje de olie toe. Voeg eventueel wat meer olie toe als het mengsel een beetje plakkerig lijkt.
  • Bewaar de walnotenboter in een schoon potje in de koelkast. Daar blijft hij zeker enkele weken goed.

Beeld: Getty Images, recept: Landleven

Dit kun je ook doen met walnoten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)