Zomers genieten: 20 heerlijke recepten met perzik

Wat is er zaliger dan een rijpe, zoete perzik uit de hand? Maar wie zegt dat je het overheerlijke fruit enkel zo moet eten? Je kunt er ook lekker mee koken en het past zelfs in je drankje. Onze favoriete recepten met perzik!

Een perzik is een heel veelzijdige vrucht. Je kunt het verwerken in hartige gerechten, maar evengoed in een overheerlijk dessertje!

Hartige recepten met perzik

Zoete recepten met perzik

Gele, witte of rode perziken

De verschillende perziken hebben andere eigenschappen รฉn smaken:

  • De gele vind je het vaakst in de supermarkt. Ze blijven lang stevig, wat ze ideaal maakt om lang te bewaren. Dit soort perziken zijn bijvoorbeeld ideaal om te grillen.
  • De witte vind je al iets minder snel in de supermarkt, maar op lokale markjes en in fruitwinkeltjes kom je ze vaak tegen. Het witte vruchtvlees is zoeter, wat ze perfect maakt om zo uit de hand te eten.
  • De meest zeldzame zijn de rode perziken of zogenaamde bloedperziken. De kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord, omdat ze niet zo populair zijn. Eigenlijk verschillen ze niet veel met de witte variant, maar ze rijpen heel laat in het seizoen, waardoor ze enkel worden verkocht bij de teler of in kleine winkeltjes.

Geen nectarine

Veel mensen verwarren nectarines met perziken. Hoewel ze van dezelfde familie afstammen, zijn het wel degelijk twee verschillende soorten. Je kunt ze makkelijk onderscheiden door de buitenkant. Terwijl een nectarine glad is, heeft een perzik kleine haartjes aan de buitenkant, dat typische donsje.

Supergezond

Perziken zijn ook supergezond. Naast de vele vitamines die je binnenkrijgt, helpt een perzik ook bij je vertering. De stoffen die er inzitten zorgen ervoor dat je tijdens je vertering meer energie uit je voedsel haalt. Maar een perzik zorgt ook voor een snelle afvoer van afvalstoffen, een echt detoxeffect. Door de vezels zuivert het dus ook je lichaam. Onze recepten met perzik zijn dus aanraders!

Bron: fruitatwork.eu, infotalia.be

Genieten van fruit

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content