De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fris & lekker: 15x heerlijke desserts met citroen

Door Rani Merckx

Als het leven je citroenen geeft, dan maak je er toch een heerlijk dessert van? Superverfrissend, makkelijk én licht: deze nagerechtjes met citroen doen je ongetwijfeld snakken naar meer!

Citroenen aankopen en bewaren

De felgele, zure vrucht kun je werkelijk in elk gerecht verwerken. Van frisse drankjes en salades tot een hartig pastagerecht of ovenschotel. Héérlijk, en een geslaagd gerecht met citroen begint natuurlijk bij de aankoop:

  • Zorg ervoor dat de citroenen stevig aanvoelen,
  • en een mooie, egale schil hebben.

Eenmaal citroenen aangekocht, kun je ze weken bewaren in de groentelade van je koelkast. Heb je maar een halve citroen nodig voor je dessert? Dan bewaar je de andere helft het best met het snijvlak naar boven in de koelkast. De citroen vormt zelf een laagje dat uitdrogen voorkomt, waardoor je ‘m gerust nog kunt gebruiken!

TIP: heb je de citroenschil nodig voor je dessert (of eender welk gerecht)? Gebruik dan biologische en onbehandelde citroenen. Die zijn vrij van pesticiden.

15x heerlijke citroendesserts

Ook heerlijk zomers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content