Fris & lekker: 10x heerlijke desserts met citroen

Fris & lekker: 10x heerlijke desserts met citroen

Als het leven je citroenen geeft … dan maak je er toch een heerlijk dessert van? Superverfrissend, makkelijk én licht: deze nagerechtjes met citroen doen je ongetwijfeld snakken naar meer!

Citroenen aankopen en bewaren: hou hier rekening mee

De felgele, zure vrucht kun je werkelijk in elk gerecht verwerken. Van frisse drankjes en salades tot een hartig pastagerecht of ovenschotel. Héérlijk, en een geslaagd gerecht met citroen begint natuurlijk bij de aankoop:

  • Zorg ervoor dat de citroenen stevig aanvoelen,
  • en een mooie, egale schil hebben.

Eenmaal citroenen aangekocht, kun je ze weken bewaren in de groentelade van je koelkast. Heb je maar een halve citroen nodig voor je dessert? Dan bewaar je de andere helft het best met het snijvlak naar boven in de koelkast. De citroen vormt zelf een laagje dat uitdrogen voorkomt, waardoor je ‘m gerust nog kunt gebruiken!

TIP: heb je de citroenschil nodig voor je dessert (of eender welk gerecht)? Gebruik dan biologische en onbehandelde citroenen. Die zijn vrij van pesticiden.

10x heerlijke citroendesserts

Geen liefhebber van citroen? Wat dacht je dan van sappige mandarijntjes? Ontdek hier enkele heerlijke recepten.

Ook heerlijk zomers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)