father and son in oceanarium; Shutterstock ID 209028151; Projectnummer/WBS-nummer: -; Uitgave/Naam lesmethode: -; Redacteur/Traffic manager: -; Anders: -

Doen: deze leuke zomerse uitstapjes met de kinderen

Niets fijners dan leuke uitstapjes met de kinderen plannen, toch? Je hoeft niet altijd op vakantie te gaan om ze een onvergetelijke dag te bezorgen. Weet je niet waar te beginnen? Dan helpen deze tips jou een handje. Veel plezier!

Hof van Leysen: een toegankelijk speelparadijs

Dit Provinciaal Groendomein in de Antwerpse rand is ideaal om aan de stadsdrukte te ontsnappen. Er is een speel- en ervaringstuin waar zowel kinderen met én zonder beperking naar hartenlust kunnen spelen. Meer info vind je hier.

Overal blotevoetenpaden!

Vindt jouw kind het geweldig om eens goed te kliederen en spetteren? Hij of zij zal een blotevoetenpad geweldig vinden. Je loopt over een zachte, harde, kietelende ondergrond en nog zoveel meer. Laat je zintuigen verwennen! Meer info vind je onder andere hier.

Diep in de zee

Voor liefhebbers van al wat er in de zee leeft, blijft Sea Life in Blankenberge een topuitstapje. Piranha’s, zeepaardjes of zelfs kleine haaien vinden er hun onderdak. Verwondering gegarandeerd!

Diertjes aaien

Voor de dierenliefhebbers is een kinderboerderij altijd een goed idee. Die in dierentuin Planckendael of kinderboerderij De Zonnegloed in Vleteren zijn toppers; er is een eindeloos aanbod. 

Musea saai? Think again!

Een museum bezoeken: misschien niet je eerste idee met de kinderen, maar het kan verrassend leuk zijn én je speelt altijd op safe wat ons Belgisch regenweer betreft. Leuke tips: het speelgoedmuseum, frietmuseum of chocolademuseum.

Lees ook:

Partner Content