Getty Images

Fietsen door de groene omgeving van Hasselt

Dat Hasselt een bruisende stad is, hoeven we je vast niet te vertellen. Maar misschien heb je ook wel zin om de groene omgeving van deze Limburgse parel te verkennen? 

Verken de groene omgeving van Hasselt dankzij deze frisse fietsroute

Voor deze fietslus van 45 km vertrek je vanuit de Abdijsite Herkenrode, richting de groene omgeving rond Hasselt. Van het Albertkanaal fiets je richting de Demervallei langs landelijke wegen om daarna even een ommetje te maken in het centrum van de stad. Daarna kom je vanzelf weer in de groene boord van Hasselt terecht.

3x hoogtepunten tijdens de fietstocht

Z33

Liefhebbers van architectuur komen zeker en vast ook aan hun trekken. Kunstencentrum Z33 is een streling voor het oog. Even halt houden en een tentoonstelling meepikken is aangewezen.

Fietsen door het Water

Limburg staat ondertussen al gekend voor haar prachtige fietstochten, maar tijdens deze route krijg je ook de kans om het fantastische Fietsen door het Water te verkennen door Bokrijk.

Street art bewonderen

Deze fietstocht stuurt je niet enkel langs het groen, onderweg krijg je ook de kans om heel wat moois mee te pikken. Zo fiets je gezwind voorbij indrukwekkende street art. Echt iets voor jou? Dan kunnen we je ook zeker deze stadswandelingen aanraden.

Klik hier voor nog meer informatie over de fietstocht.

Nog veel meer fietstips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content