Proeven, doen, shoppen en logeren in de Leiestreek: 12 Leiespots in de kijker

In de Leiestreek vind je het allerbeste van Oost- en West-Vlaanderen. Of je nu houdt van lekker gaan eten, workshops volgen, uitgebreid gaan shoppen of er onmiddellijk een weekendje van wilt maken: tussen Gent en Kortrijk ligt een waaier aan te ontdekken Leiespots!

12 niet te missen Leiespots: proef en ontdek het beste van de Leiestreek

Of je nu de omgeving rond Gent een kans wil geven of staat te trappelen om Roeselare te verkennen, neem het van ons aan: in de Leiestreek valt echt heel wat te beleven. Wij selecteerden voor jou 12 adresjes in Oost- en West-Vlaanderen die volgens ons de moeite waard zijn, maar hou je vooral niet in om alle 101 geselecteerde Leiespots te gaan ontdekken. Je snort ze online op, maar je kunt net zo goed je eigen gidsje bestellen. Perfect om een fijne vakantie in eigen land te plannen én handig om mee te nemen tijdens je verblijf, want geef toe, op reis is het toch altijd leuk om nog net dat ene extra adresje te gaan bezoeken.

1

Lekker eten – Woest

De Brugse Poort in Gent is een volkse wijk met karakter. Die ongedwongenheid vind je ook terug bij Woest. Je luncht en smult van lekkers aan lange tafels, werkt je mails bij aan een van de handige hoge zitjes en bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op de koer. Kom je liever brunchen? Reserveer dan je plekje op zaterdag. Extra pluspunt voor deze zaak: alle ingrediënten komen van lokale producenten en sociale ondernemingen. Reden te meer om dit plekje zeker eens uit te testen, toch?

Woest – Drongesesteenweg 41, Gent

2

Lekker eten – De Overburen

Bij De Overburen in Roeselare is het fijn vertoeven. Smul van een lekkere lunch of laat je ‘s avonds in de watten leggen tijdens een eigenzinnig diner van vijf gangen. Ben je op een zondags uitstapje? Schuif dan zeker aan voor Super Sunday! In tijden van corona moet je wel even geduld hebben, momenteel focust dit adresje zich even op overheerlijke take away taco’s. Eentje meenemen voor onderweg dan maar?

De Overburen – Weverijstraat 24, Roeselare

3

Lekker eten – Tarterie

Liefhebbers van een lekker zoet tussendoortje zitten helemaal goed bij Tarterie in Kortrijk. Je proeft er huisgemaakt gebak, van hartige quiche tot kraakverse citroenmeringue. Ons plan? Lekker aanschuiven voor een heerlijk ontbijtje of een namiddagkoffie met gebak én als afsluiter nemen we graag nog enkele macarons mee.

Tarterie – Grote Markt 44, Kortrijk

4

Doen – Kuro Neko

Poezenliefhebbers zijn helemaal in hun nopjes in dit fijne kattencafé. Bij Kuro Neko in Kortrijk kun je koffie sippen terwijl een tiental poezen in het gezellige zaakje rondspinnen. Neem ook zeker een kijkje tussen de kattenhebbedingen die je er kunt kopen. Een uniek plekje dat absoluut de moeite waard is.

Kuro Neko – O-L-Vrouwestraat 20, 8500 Kortrijk

5

Doen – Herenthoeve

Helemaal verknocht aan het platteland? Dan is een uitstapje naar de Herenthoeve in Meulebeke een echte aanrader! Je volgt er workshops, proeft er van heerlijk verse aardbeien en je kunt er zelf een mooie ruiker bij elkaar plukken in de zelfpluktuin. Een zalig plekje om te vertoeven, zeker in zachte zomermaanden.

Herenthoeve – Heirentstraat 1, Meulebeke

6

Doen – Zuskus

Bij Zuskus in Deinze shop je niet alleen originele cadeautjes, je kunt er ook even de voetjes onder tafel schuiven met een koffie en stukje taart. Extra fijn is dat je in deze winkel ook een workshop kunt volgen om zelf je cakestand te maken. Een namiddagje tussen de leuke hebbedingen, juweeltjes én een gezellig koffiemoment combineren met een workshop, dat klinkt als een heerlijke uitstap!

Zuskus – Tolpoortstraat 22, Deinze

7

Shoppen – De Beste Kamer

Liefhebbers van design en authentieke Belgische ontwerpen kunnen blijven ronddwalen in De Beste Kamer, een prachtige interieurboetiek in Kortrijk. Ook online kun je naar hartelust verder shoppen, want de webshop focust zich helemaal op betaalbaar design. Leuk als je nog op zoek bent naar dat ene pronkstuk of een leuk cadeau.

De Beste Kamer – Overleiestraat 3, Kortrijk

8

Shoppen – Curieuzeneuze

Hou je er wel van om te snuisteren tussen vintage? Neem dan zeker een kijkje bij Curieuzeneuze in Roeselare. In dit herenhuis kun je uren blijven zoeken tussen hippe kleding en orginele meubels. Perfect voor als je op zoek bent naar iets dat je persoonlijke stijl of interieur nog net dat tikkeltje meer karakter kan geven.

Curieuzeneuze – Wallenstraat 63, Roeselare

9

Shoppen – Curiosa & co

Geen antiek bij Curiosa & co in Gent, wél betaalbare juwelen, keramiek en andere mooie ontwerpen van lokale Gentse designers en kunstenaars. Hier shop je om jezelf (of iemand anders) in de watten te leggen met een uniek stuk. De perfecte winkel voor wie liever in een lokale setting shopt en nu al gegarandeerd een adresje waar je sowieso naar terugkeert, een echte ode aan ‘curieuze hebbedingen’!

Curiosa & co – Nederkouter 120, Gent

10

Logeren – B&B Hemelgem

Zin om te logeren tussen de kruinen van de bomen? Boek dan zeker een weekendje bij B&B Hemelgem! Je kijkt vanuit je privéterras uit op de vijver en geniet er van alle rust tussen het groen. Een perfect adres als je eens even helemaal wil onthaasten en tot rust komen. Ontbijten doe je lekker vanuit je slaapplaats, zodat je helemaal op eigen tempo aan je dag kunt beginnen. Extra tip: neem zeker ook een kijkje in het beeldhouwatelier van gastheer Piet.

B&B Hemelgem – Ardooisestraat 24, Emelgem

11

Logeren – Hoeve Ten Rooden Duifhuize

Op zoek naar een adresje waar je met een grotere groep terecht kan? Misschien is vierkantshoeve Ten Rooden Duifhuize in Sint-Denijs dan wel net wat je zoekt. De boer gidst er je maar wat graag door het platteland! Overnachten kun je in drie verschillende vakantiewoningen, wat maakt dat er in totaal plaats is voor 16 personen. Fijn als familie-uitstap, want in de omgeving kun je naar hartelust wandelen en fietsen. ‘s Avonds praat je gezellig bij aan de barbecue met een stukje vlees uit de hoeveslagerij. Sla je liever je tent op? Dat kan op de kampeerweide. Genieten!

Ten Rooden Duifhuize – Moenstraat 10, Sint-Denijs

12

Logeren – Transfo

Wie wil kamperen in een industriële setting mét voldoende uitdagende activiteiten, moet sowieso naar de pop up camping die je vindt op Transfo. Transfo was tot 2001 een elektriciteitscentrale. Nu kun je er niet alleen logeren, je kunt er ook deelnemen aan heel wat avontuurlijke activiteiten en jezelf laten opsluiten in een leuke escaperoom. De blikvanger? De duiktank met zomerterras. Avontuur op z’n zomers!

Transfo – Transfostraat 3, Zwevegem

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Nog meer fijne uitstappen in eigen land:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content