Suppen: ontspannen op het water met een paddle board

Suppen: ontspannen op het water met een paddle board
Getty Images

Suppen of peddelsurfen, het is dezelfde benaming voor wat je vast al eens op het water zag: rechtstaand over het water heen peddelen. Erg leuk en ontspannend, ook in je eentje! Wij lijsten enkele peddelplekjes voor je op.

Over het water heen peddelen met een Stand-Up Paddle Board, het is enorm populair. Toch is het vooral ook een activiteit die je helemaal in je eentje kunt doen. Perfect om te ontspannen in de natuur terwijl je toch voldoende in beweging blijft. Even rusten? Dan blijf je toch gewoon lekker ter plaatse dobberen!

Hier kun je leren suppen

Ontdek de Kempen per plank

Kun je maar geen genoeg krijgen van de omgeving rond de Kempen? Dan zit je helemaal goed bij Kempen SUP. Of je nu een rondje yoga op je board wil uittesten of historische gebouwen wil spotten vanop het water. Wil je het peddelsurfen helemaal onder de knie krijgen? Boek dan eerst een initiatieles. Hiervoor betaal je 60 euro voor anderhalf uur.

Peddelen in Mechelen

Ook in de Lilse Bergen en de Nekker in Mechelen kun je verschillende introductielessen volgen om te starten met suppen. Het grote voordeel van deze sport is dat ze enorm laagdrempelig is, dus als de lessen je bevallen, kun je al snel helemaal zelfstandig verschillende watertjes doorpeddelen! Je betaalt er 35 euro per sessie.

Suppen op de Gentse wateren

Ook in Gent kun je van start met je paddle board. Je kunt er vanaf 20 euro per persoon starten met privélessen of deelnemen aan een van de workshops. Bekijk zeker de website supingent.be voor alle verdere informatie.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

NOG MEER FIJNE ACTIVITEITEN OP JEZELF:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)