Wandelen en picknicken in de Vlaamse Ardennen

Wandelen en picknicken in de Vlaamse Ardennen
Getty Images

Zin in een wandeltocht met je gezin, familie of vrienden? Maak dan onderweg tijd voor een lekkere picknick. De Rooigemsebeek wandelroute in de Vlaamse Ardennen is net wat je zoekt: met 4 handige haltes combineer je wandelen moeiteloos met picknicken.

Ontspannen in de Vlaamse Ardennen

De Rooigemsebeek wandelroute is een tocht van 13 km waarbij je rustig de tijd kunt nemen om te wandelen, ontspannen en bij te praten aan een van de picknicktafels. 

Starten kan je in het dorpje Mullem (Oudenaarde). Onderweg kom je drie grote picknicktafels tegen en kun je ook even verpozen op de Valleihoeve.

Elke halte een hapje

Drie grote picknicktafels, dat kunnen dan net zo goed drie gangen zijn, toch? Spreek met je familie of vrienden af om lichte gerechtjes mee te nemen die jullie gespreid over de wandeling kunnen opeten. Zo wordt de tocht een ideale combinatie van wandelen en picknicken. De banken vind je in het dorpscentrum van Mullem, aan de Huisekoutermolen in Huis en in Wannegem-Lede, mét uitzicht op het dorp.

De Valleihoeve

Trek voldoende tijd uit voor een rustmomentje op De Valleihoeve. Je kunt er genieten van huisbereide taart of proeven van verse pannenkoeken. Voor een sportief onderonsje kun je elkaar uitdagen tijdens een partijtje Valleigolf. Afsluiten doe je in de hoevewinkel, waar je naar hartenlust kunt shoppen. Je koopt er onder andere groenten, aardbeien en appelwijn.

Zin om te vertrekken? Download hier de wandelroute.

Geen zin om 13 km te wandelen? Dan kun je het traject makkelijk verkorten tot 3 of 6 km.

Bron: Toerisme Vlaamse Ardennen

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Klik hier voor meer wandelinspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)