Deze wandelingen doe je makkelijk met de kinderwagen

Deze wandelingen doe je makkelijk met de kinderwagen
Getty Images

Trek je eropuit met de kinderwagen? Dan is het niet altijd zo makkelijk om een geschikte wandelroute te vinden. Wij selecteerden drie routes waarmee je moeiteloos even tot rust kunt komen.

Langs de stadswallen van Damme

Tijdens deze wandeltocht van 7.5 km ontdek je een dromerig stukje West-Vlaanderen aan de oevers van de Damse vaart. Van bovenop de wallen heb je een indrukwekkend uitzicht over de natuur en het kleine stadje Damme. Op je pad kom je ook heel wat watervogels tegen, met wat geluk kun je zelfs een blauwe reiger spotten!

Klik hier voor meer informatie over de wandelroute.

Tussen de bossen in Grobbendonk

Het Blarendabberspad telt zo’n 13.5 km en doen je het gebied Binnenheide – Middeldonk ontdekken. De moeite waard, want je wandelt er door oude én jonge bossen. Naast bossen kom je er ook de beekvalleien van de Kleine en de Zelse Beek tegen, versnipperd tussen weiden, akkers en prachtige bomenrijen. Echt een wandeltocht voor mensen met een hart voor de natuur.

Klik hier voor meer informatie over de wandelroute.

Langs de Scheldemeersen in Zevergem

5.6 km langs uitgestrekte rietvelden, midden tussen de meersen en kleine stukjes Schelde: laat maar komen! Tijdens deze wandelroute volg je makkelijk de wegwijzers door het gebied van wel meer dan 600 ha groot. Indrukwekkend, rustgevend en vooral op en top Belgisch. Uitblazen doe je in café Boldershof, schol!

Klik hier voor meer informatie over de wandelroute.

TIP

De wandelroutes mogen dan wel toegankelijk zijn met je kinderwagen, je bevindt je natuurlijk nog steeds midden in de natuur. Stevige stapschoenen zijn dus zeker altijd aan te raden.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden. 

Krijg je maar niet genoeg van wandelen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)