© David Samyn, The Outsider

Doen op en rond de Dender: 4x waterpret in Scheldeland

Waterliefhebbers komen zeker en vast aan hun trekken in eigen land. Zoek het dus zeker niet te ver, voor een dosis waterpret kun je zeker en vast terecht in Scheldeland. Na je bezoek kennen de Dender en Dendervallei geen geheimen meer voor je!

4x doen in Scheldeland: waterpret op de Dender

De Dendervallei heeft heel wat te bieden, of je nu liever actief het water verkent of van op een veilige afstand de wateren in Scheldeland ontdekt, wij lijsten enkele fijne activiteiten op maat op.

1

Op meerdaagse kanotocht: van Lessines naar Aalst of van Geraardsbergen naar Aalst

© The Outsider

Ja hoor, een kanovakantie kan je ook in eigen land doen! Reserveer een driedaagse van Lessines naar Aalst en geniet van het waterleven onderweg. Waar je net wil slapen onderweg, bepaal je helemaal zelf. Zoek je graag het comfort op van een bed and breakfast of mag het ook een back to basic kampeerplaats zijn? Plan je tripje zorgvuldig, zodat je onderweg zo veel mogelijk van de omgeving kunt meepikken. Een heerlijk tripje voor sportievelingen! Voor de tocht betaal je 35 euro per dag. Is drie dagen kanoplezier toch iets te veel van het goede voor jou? Dan kun je ook een korter traject van twee dagen volgen van Geraardsbergen naar Aalst.

Meer informatie over deze kanoweekends kun je hier terugvinden.

2

Toertje met de kajak: kies voor Denderleeuw, Aalst of Overboelare

© The Outsider

Een meerdaagse kanotocht een tikkeltje te hevig? Dan kan het net zo goed fijn zijn om voor een uurtje of langer een kajak te huren zodat je rustig kan wennen en ontspannen de omgeving kunt verkennen. Dat kun je in Denderleeuw, Aalst of Overboelare. Je betaalt er 10 euro per uur per kajak (2 personen met plaats voor 1 extra kind).

Klik hier voor meer informatie over de verschillende opstapplaatsen en vaarmogelijkheden.

Goed om weten: kajakken of kanovaren gaan hand in hand met weersomstandigheden en plotse veranderingen van de waterstand of -kwaliteit. Informeer je daarom steeds goed bij de organisatie waarbij je een uitstapje boekt.

3

Luxueus genieten: sloep op de Dender

© Hubert De Backer

Avontuur, allemaal goed en wel, maar soms wil je ook gewoon luilekker genieten met je bubbel. Dat kun je met een boot op de Dender! Voor 100 euro voor twee uur geniet je van een ontspannen watertocht. Onderweg kun je makkelijk samen aperitieven en bijpraten terwijl je de Dender verkent zonder moe te worden. Laat je je liever varen door een kapitein? Dan betaal je 25 euro extra.

Klik hier voor meer informatie over de sloep.

4

Erfgoed langs de Dender: verken Dendermonde, Aalst en Ninove per fiets

© David Samyn

Wie liever op het droge blijft, kan de Dendervallei natuurlijk nog altijd makkelijk per fiets verkennen. Er bestaan heel wat mooie fietsroutes die je langs de mooiste plekjes van verschillende steden sturen. Bestel jouw fietsgids voor 6 euro en volg één van de vijf fietsroutes. Nu moet je alleen nog plannen welke route je wanneer wilt volgen: snuif je de geschiedenis van Dendermonde op, trap je richting het plezante Aalst of wordt het Ninove, de oudste, stoutste, wijste stad van alle Dendersteden? Je leest er hier alles over. Een ding is zeker: met de Dender in je kielzog zit je goed!

Klik hier om je fietsgids te bestellen.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Er valt nog zoveel meer te beleven in eigen land:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content