Beleef Limburg: zomers wandelen en fietsen langs de Zwarte Beek

Beleef Limburg: zomers wandelen en fietsen langs de Zwarte Beek

In de Limburgse Kempen vind je de vallei van de Zwarte Beek. Een prachtig stukje beschermde natuur met unieke dieren en planten. Trek er te voet of met de fiets op uit!

In Beringen vloeit de Zwarte Beek door het landschap. De beek is beschermd van bron tot monding inclusief het landschap er rond. In de vallei vind je allerlei bijzondere planten en dieren. Het fietsroutenetwerk Limburgse Kempen voert je langs de vallei van de Zwarte beek. Maar ook te voet kun je er genieten van een prachtig stukje natuur.

Beringen, Zwarte Beek, wandelen

Mooi wandelen

In de Vallei van de Zwarte Beek in Beringen kun je prachtig wandelen. Natuurpunt stippelde wandelingen uit van verschillende lengtes, voor iedereen wat wils. In het bezoekerscentrum de Watersnip kun je routekaartjes vinden om de wandelingen zelf te ontdekken, al kun je ook een gids vragen om je te begeleiden. Een leuke kinderwandeling is het prikkelpad. Daarbij kom je langs 12 prikkelpunten (voelkastjes, een kijkwand, voel- en draaistenen, een klankenlabyrint, …) waar je zintuigen worden geprikkeld. Het traject kronkelt verder doorheen de speeltuin van het recreatieoord ‘t Fonteintje.

Uitkijktoren

Met zijn bijna 30 meter torent de uitkijktoren hoog uit boven de dennenbomen. Je hebt er een prachtig panorama over de Kempense bossen. Het ideale moment voor een spelletje ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’!

Terrasje doen

In de Watersnip kun je steeds uitleg vragen over het domein, maar er worden ook vaak (interactieve) tentoonstellingen georganiseerd. In het natuurcafé drink je bovendien verse appelsap gemaakt van appels uit de vallei. Hmm! Wat verderop ligt taverne Uitkijktoren, een hotspot voor fietsers die na een tocht een gezellig terrasje willen doen!

Beeld: Shutterstock – Bron: natuurpunt.be, natuurenbos.be, dewatersnip.com, 

Ontdek ook

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)