©Corbis

Ook zo kun je je huid beschadigen

We weten allemaal dat slapen met make-up en de zon grote boosdoeners zijn voor je huid. Maar wist je ook dat onderstaande factoren voor een slechte huid kunnen zorgen? Toch maar best rekening mee houden, om vroegtijdige veroudering tegen te gaan.

1. Cafeïne

Black coffee on a table
©Corbis

Als het gaat over de aanmaak van rimpels, is cafeïne een grote boosdoener. Als je een grote koffiedrinker bent, probeer dan om tussen je kopjes veel water te drinken. 

2. Lange, hete douches

Hot shower
©Corbis

Hoewel een stomende douche af en toe geweldig kan zijn, haalt het de buitenste laag van je opperhuid weg. Dit kan schilferige en droge huid veroorzaken. Wanneer je huid rood ziet en begint te jeuken, weet je dat je meteen uit de douche moet stappen.

3. Te lang telefoneren

Bellende vrouw
©Corbis

Hou je ervan om uren aan je smartphone te hangen? Wees dan voorzichtig, want het kan leiden tot ontstekingen en huiduitslag langs de kaaklijk en wangen. Maak je telefoon regelmatig schoon met antibacteriële doekjes om dit te vermijden.

4. Haarproducten op je gezicht

Hairspray
©Corbis

Haarlak en je huid zijn geen beste vrienden. Je kunt ervoor zorgen dat de lak niet op je aangezicht komt door een haarband te dragen bij het spuiten. Een zweetband aandoen in de fitness zorgt er dan weer voor dat de lak niet naar beneden druipt.

5. Een vuile bril dragen

Ogen dichtknijpen
©Corbis

Vuile zonnebrillen veroorzaken bacteriën in de poriën rond de brug van je neus. Deze bacteriën zorgen voor puistjes en irritaties.Reinig je zonnebril en je gewone bril regelmatig om dit te voorkomen.

6. Ogen dichtknijpen

Child covering her eyes from sun glare --- Image by © Emma Kim/Corbis
©Corbis

Ben je zo iemand die haar jaarlijkse afspraak met de oogarts mist? Dan is het tijd om het in drukletters in je agenda te zetten. Het dragen van verouderde lenzen of een oude bril, leidt tot scheelzien. Dit leidt dan op z’n beurt naar lijntjes en rimpeltjes rond je ogen. Om onnodige veroudering tegen te gaan, kun je best je jaarlijkse date met de oogarts niet vergeten.

7. Vuile kussenslopen

Vuile kussenslopen
©Corbis

‘S nachts krijgt je huid de kans om te rusten en om dode cellen aan te maken. Die cellen stapelen zich na verloop van tijd op op je kussensloop, waardoor ze bacteriën en toxines achterlaten. Zorg ervoor dat je je slopen ten minste eenmaal per twee weken wast of verandert.

8. Te vaak scrubben

Scrub
©Corbis

Te vaak je huid scrubben haalt noodzakelijke oliën weg van je huid. Deze oliën zijn nodig om je natuurlijke glans te behouden. Je huid te vaak exfoliëren is dus niet goed. Probeer het niet vaker dan 1 keer per week te doen.

9. Fronsen

Fronzen
©Corbis

Je spieren in je gelaat constant gebruiken, zoals bij het fronsen, kan lijnen veroorzaken. Vermijd fronsen en pruilen, zodat je geen last hebt van permanente rimpels en lijnen op je huid.

10. Overdrijven met suiker

Chocolade
©Corbis

Wanneer je teveel suiker eet, schaadt dit het collageen in je huid. Dit leidt tot verzakking van de huid. Vervang suiker en chocolade door fruit.

11. Te veel alcohol

Champagne
©Corbis

Wijn, bier en sterke drank kan je huid uitdrogen. Droge huid is meer vatbaar voor rimpels.

12. Te vaak naar de sauna

Sauna
©Corbis

Probeer zo weinig mogelijk naar de sauna te gaan. Deze leuke uitstapjes verminderen de elasticiteit van je huid en de collageen.

Ontdek hier de tips van Veronique Leysen voor meer zachtheid in je huis (en je leven)!

Bron: Good Housekeeping, beelden: ©Corbis

Lees ook:

Partner Content